Οι γονείς του ελληνικού δημοτικού του Βούπερταλ για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στο εξωτερικό

Οι γονείς των Ελλήνων μαθητών της Γερμανίας και συγκεκριμένα ο σύλλογος γονέων του ελληνικού δημοτικού σχολείου στο Βούπερταλ δημοσίευσε επιστολή στην οποία συγχαίρει τον Γενικό Γραμματέα του υπ. Παιδείας Δ. Χασάπη για την εξυγείανση των παρατάσεων των αποσπάσεων των Ελλήνων εκπαιδευτικών λόγω γάμου.

Η επιστολή των γονέων:

Απόλυτη στήριξη στην προσπάθεια του Γεν. Γραμ. κ. Δ. Χασάπη για εξυγίανση του κυκλώματος με παρατάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό λόγω γάμου

Με την επιστολή μας θέλουμε δημόσια να συγχαρούμε

τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Δ. Χασάπη για την προσπάθειά του να εξυγιάνει το σάπιο σύστημα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό και τα τερατουργήματα που λάμβαναν χώρα τα τελευταία χρόνια με τις παρατάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό λόγω γάμου.

Είμαστε στο πλευρό του και κατανοούμε απόλυτα ότι μπορεί να υπάρξουν δυσλειτουργίες με την έναρξη του σχολικού έτους.

Έως τώρα, εκπαιδευτικοί έπαιρναν απόσπαση στο εξωτερικό και έφερναν μαζί τους συζύγους τους και τα τέκνα τους, τους οποίους δήλωναν στις γερμανικές αρχές. Μάλιστα οι οικογένειές τους ασφαλίζονταν μέσω των αποσπασμένων εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος να πληρώνει την πανάκριβη γερμανική υγιειονομική περίθαλψη των συζύγων και των τέκνων.

Και καλά αυτό να συνέβαινε για όσο διάστημα διαρκούσε η απόσπαση στη Γερμανία, διότι μετά τη λήξη της απόσπασης οι εκπαιδευτικοί αυτοί αιτούνταν και έπαιρναν τα τελευταία χρόνια παρατάσεις με την δικαιολογία ότι οι σύζυγοί τους, που έφεραν μαζί τους ερχόμενοι από την Ελλάδα, κατοικούν στο εξωτερικό!!!

Παραβιάζονταν έτσι η αρχή της ισονομίας αφού με τον τρόπο αυτό στερούσαν από άλλους εκπαιδευτικούς την δυνατότητα να αποσπασθούν στο εξωτερικό, μιας και οι θέσεις καπαρώνονταν μέσω αυτού του τρικ από τους ίδιους.

Σωστά λοιπόν ο Γενικός Γραμματέας κ. Δ. Χασάπης σπάει το απόστημα των παρατάσεων αυτών και δίνει τη δυνατότητα σε άλλους εκπαιδευτικούς να αποσπασθούν στο εξωτερικό.

Μάλιστα αλγεινή εντύπωση μας κάνει ότι στις επιστολές των συνδικαλιστών που έρχονται στο φως και στρέφονται εναντίον της απόφασης του κ. Γενικού παραλείπεται να διευκρινιστεί ότι οι συνδικαλιστές που τις υπογράφουν πλήττονται οι ίδιοι από αυτή την απόφαση, διότι αυτοί έπαιρναν παρατάσεις με αυτό τον τρόπο και στην πραγματικότητα αγωνίζονται για τα δικά τους συμφέροντα.

Κατά τα άλλα συνδικαλίζονται για τήν υπεράσπιση των συμφερόντων των εκπαιδευτικών και για να βελτιώσουν την ελληνόγλωσση εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Γεώργιος Μάμμος Κων/νος Στρατιδάκης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΥΠΠΕΡΤΑΛ
Sedansstr. 61
D - 42281 Wuppertal

VEREIN DER ELTERN UND DER ERZIEHUNGS- BERECHTIGTEN

DER GRIECHISCHEN ERGÄNZUNGSGRUNDSCHULE IN WUPPERTAL
http://www.dimotiko-wuppertal.de
[email protected]

Προς

-Γεν. Γραμ. κ. Δ. Χασάπη

Κοινοποίηση

-Υπουργό κ. Αρ. Μπαλτά

-ΔΙΠΟΔΕ

-ΔΟΕ

-ΟΛΜΕ

-ΜΜΕ

Tags: αποσπάσειςαποσπάσεις εξωτερικούΓερμανία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Αναζητήσεις
δοε παρατασεις αποσπασεων στο εξωτερικο, apospaseis ekpedevtikon sto egsoteriko
Τυχαία Θέματα