Οι εξαγγελίες Τσίπρα για τα εργασιακά - συνταξιοδοτικά - ασφαλιστικά

Οι εξαγγελίες στις οποίες προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του, αφορούσαν σχεδόν το σύνολο των τομέων κυβερνητικής ευθύνης. Για τα εργασιακά τόνισε τα παρακάτω:

α) Καμία αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων. Σεβασμός στα θεμελιωμένα από το νόμο συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

β) Άμεση αποκατάσταση

των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και των τριετιών, θέσπιση αυστηρού πλαισίου για την προστασία από τις μαζικές απολύσεις, επαναφορά του θεσμού της διαιτησίας.

γ) Καταργούνται οι διακρίσεις και οι διαχωρισμοί σε βάρος των νέων κάτω των 25 ετών.

δ) Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ σταδιακά μέχρι το 2016, ώστε να διασφαλιστεί η αρμονική προσαρμογή της πραγματικής οικονομίας.

ε) Ειδικό πρόγραμμα ανάκτησης της εργασίας με τον αναπροσανατολισμό των κονδυλίων του Υπουργείου Εργασίας.

στ) Επαναχορήγηση δέκατης τρίτης σύνταξης, ως δώρο Χριστουγέννων, στο τέλος του 2015, σε όσους λαμβάνουν λιγότερα από 700 ευρώ μηνιαίως.

ζ) ίδρυση Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης στο οποίο θα μεταφερθούν έσοδα από την αξιοποίηση του φυσικού και ορυκτού πλούτου και της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Tags: προγραμματικές δηλώσειςΤσίπρας
Keywords
Τυχαία Θέματα