Οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες Λιβαδειάς οι πρώτοι που επέστρεψαν

Μία μόλις μέρα μετά τις εκλογές, 6 σχολικοί φύλακες του δήμου Λιβαδειάς επέστεψαν , μετά από 1,5 χρόνο, δικαιωμένοι στις θέσεις εργασίας τους. Αν και η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ρητά για την επαναπρόσληψη όσων αντισυνταγματικά απολύθηκαν, η δική τους επιστροφή δεν ήταν μία κυβερνητική επιτυχία. Ήταν μία μεγάλη νίκη που μία μικρή ομάδα αγωνιζόμενων εργαζομένων πέτυχε ενάντια

στο μνημόνιο.

Η είδηση μπορεί να μην ακούγεται καινούρια, καθώς στο παρελθόν σχολικοί φύλακες κι άλλων δήμων άνοιξαν μέσω της Δικαιοσύνης την πόρτα της επιστροφής στην εργασία τους. Η συγκεκριμένη απόφαση όμως έχει το ειδικό βάρος της καθώς η αποκατάσταση των σχολικών φυλάκων δεν έγινε ενόσω εκείνοι βρίσκονταν στο ενδιάμεσο καθεστώς της 8μηνης διαθεσιμότητας, όπως συνέβη στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων, αλλά στη Λιβαδειά η δικαίωση ήρθε εφόσον οι εργαζόμενοι είχαν ήδη επισήμως απολυθεί.

Η απόφαση που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές της πόλης, και προέκυψε ύστερα από κινηματικές διαδικασίες, αποτελεί ένα ακόμα δεδικασμένο - ανεξαρτήτως κυβερνητικών πλάνων - για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που βρέθηκαν από τη σιγουριά του Δημοσίου, εν μία νυκτί στην αβεβαιότητα της ανεργίας. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι το ότι αποδεικνύει κι εμπράκτως το παράνομο των μνημονιακών νόμων που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθ’υπόδειξη της τρόικας – ενός οργάνου που μέχρι σήμερα αποφάσιζε και διέταζε χωρίς καν να αποτελεί θεσμικό παράγοντα και το οποίο η νέα κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει καν.

Πηγή: tvxs.gr

Tags: σχολικοί φύλακεςΛειβαδιάαπολυμένοιδημόσιο
Keywords
Τυχαία Θέματα