Οι αυθαίρετες συμπτύξεις τμημάτων δεν θα περάσουν

Ανακοινώσεις

Οι αυθαίρετες συμπτύξεις τμημάτων δεν θα περάσουν

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταγγέλλει τις αποφάσεις της διευθύντριας της Γ’ διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών για τις αυθαίρετες συμπτύξεις τμημάτων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Τέτοιες αποφάσεις, απόρροια των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ακολουθούνται με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα τελευταία χρόνια, διαλύουν όσα ξέραμε για το δημόσιο σχολείο, διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του αλλά και προσβάλουν

ευθέως τόσο τα δικαιώματα των παιδιών, όσο και τα εργασιακά κεκτημένα των δασκάλων. Τέτοιες πολιτικές που αντιμετωπίζουν μαθητές και δασκάλους σαν απλούς λογιστικούς αριθμούς, αντίθετες πέραν κάθε παιδαγωγικής πρακτικής και αντίληψης, στα πλαίσια της δήθεν οικονομικής εξυγίανσης δεν έχουν χώρο στον χώρο της εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση στην κοινωνία που ονειρευόμαστε. Αποτελούν το πρώτο βήμα των κυβερνητικών αποφάσεων, που στη συνέχεια θα φέρουν με τους ίδιους προσχηματικούς λόγους από τη μεριά της διοίκησης, υποχρεωτικές μετακινήσεις, σε όλα τα σχολεία της χώρας με υπογραφή υπουργού, αλλά και απολύσεις όπως αυτές προβλέπονται από τις υπογραφές των αναίσχυντων Μνημονίων, για τις ανάγκες πάντα της εθνικής οικονομίας.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στέκεται δίπλα στους εκπαιδευτικούς, που στοχοποιούνται για άλλη μία φορά από τη διοίκηση για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, προκειμένου να καλύψει τις δικές τις ανεπάρκειες αλλά και τα αδιέξοδα των εφαρμοζόμενων πολιτικών της πολιτικής ηγεσίας. Απαντά με αγώνες και κινητοποιήσεις στις καταστροφικές αποφάσεις της διοίκησης για την εκπαίδευση. Συμμετέχει και στηρίζει την κατάληψη των συλλόγων ΠΕ στη διεύθυνση που συνεχίζεται για 4η μέρα.

Όλοι και όλες την Πέμπτη 13/12 στις 1.00 μ.μ στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής(Τσόχα 13)

12/12/2012

Tags: εκπαιδευτική ριζοσπαστική συνεργασία
Keywords
Τυχαία Θέματα