«Οχι» στις κάμερες παρακολούθησης στα σχολεία

Tweet

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Με το πρόσχημα της ασφάλειας, έπειτα από πρόσφατη διάρρηξη που έγινε στο 2ο ΓΕΛ Χορτιάτη, η διοίκηση του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη επαναφέρει το ζήτημα της εγκατάστασης του «Μεγάλου Αδελφού» στα σχολεία. Συγκεκριμένα, η Διοίκηση του Δήμου με πρόταση που κατεβαίνει στα σχολεία και στους Συλλόγους Γονέων μέσω της Σχολικής Επιτροπής, εισηγείται να

καλύψουν το κενό της επαρκούς φύλαξης των σχολικών εγκαταστάσεων, που προέκυψε μετά τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων, με κάμερες παρακολούθησης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας - Χορτιάτη καταγγέλλει το συγκεκριμένο μέτρο, απαιτεί να μην εγκατασταθούν σε κανένα σχολείο κάμερες παρακολούθησης και ζητά την άμεση επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων.

Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι η πρόταση της διοίκησης του Δήμου «αποτελεί ακόμα ένα μέτρο αυταρχισμού και αστυνόμευσης των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στους χώρους των σχολείων. Θα βάλει φραγμό στην ελευθερία κινήσεών τους, εθίζοντας τους στο χαφιεδισμό, επιχειρώντας να βάλει εμπόδια στους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αποτελεί συνέχεια της πρακτικής της διοίκησης του Δήμου να καλεί αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ ενάντια σε κινητοποιήσεις εργαζόμενων, συλλόγων και φορέων του δήμου μας».

Ξεκαθαρίζει ότι «η εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης σε σχολεία του δήμου δεν πρόκειται να λύσει το ζήτημα της φύλαξης και προστασίας των σχολικών κτιρίων. Κυρίως δε, δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ρόλο των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι απολύθηκαν, πέφτοντας θύματα κι αυτοί της βάρβαρης δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση και η ΕΕ για την υπεράσπιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.

Αν πραγματικά ενδιαφερόντουσαν για τη φύλαξη των σχολείων δε θα συναινούσαν στην απόλυση των σχολικών φυλάκων. Το πρόβλημα της φύλαξης των σχολικών εγκαταστάσεων δε λύνεται με πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ούτε με την παράδοση της ασφάλειας των δημόσιων σχολείων σε ιδιωτικές εταιρείες security».

2.rizospastis.gr

Tags: κάμερεςκάμερα παρακολούθησηςελληνικά σχολεία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα