Όχι στην αξιολόγηση στα Πρότυπα Πειραματικά σχολεία

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

9/11/2012

ΠΡΟΤΑΣΗ προς το Δ.Σ .της Δ.Ο.Ε.

ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ –ΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ

Θέμα: Όχι στην αξιολόγηση στα Πρότυπα Πειραματικά σχολεία

Το ΔΣ της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την αντίθεσή του στο νόμο 3699/11 για τα πρότυπα πειραματικά σχολεία α) γιατί τα προγράμματα

σπουδών, ο θεσμός της «αριστείας», η εισαγωγή μαθητών με «αυξημένες ικανότητες» κατά προτεραιότητα και η δημιουργία ειδικών τμημάτων με μαθητές «αυξημένων προσόντων», λειτουργεί αντιθετικά με τις αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης. β) η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας Φ. 361.22/116672./Δ1 ανοίγει το δρόμο για την αξιολόγηση αφού ορίζει σαφώς ότι οι εκπαιδευτικοί που δεν επιθυμούν να αξιολογηθούν τίθενται στη διάθεση του οικείου ΠΥΣΠΕ ενώ όσοι αξιολογούνται τοποθετούνται κατά προτεραιότητα στις κενές θέσεις της ειδικότητάς τους. Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της σύνδεσης της αξιολόγησης με τη βαθμολόγηση – χειραγώγηση και εισάγει την ποινή για όσους δεν αποδέχονται την αξιολόγηση αφού τη συνδέει με τις υπηρεσιακές μεταβολές και τοποθετήσεις.

Γι’αυτό το Δ.Σ. της ΔΟΕ

1. Καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει άμεσα τη συγκεκριμένη απόφαση

2. Καλεί τα Δ.Σ. των Συλλόγων, τους συλλόγους διδασκόντων όλων των σχολείων με αποφάσεις τους να αρνηθούν κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

3. Καλεί τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα πρότυπα πειραματικά σχολεία σε άμεση συνάντηση στα γραφεία της ΔΟΕ για την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης μας

 

Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων

Γιάννης Αναγνωσταράς, Λάμπρος Νικολάρας, Αιμιλία Τσαγκαράτου

Tags: πρότυπα πειραματικα σχολείααξιολόγηση Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα