Οχι στη συγχώνευση 1ου και 2ου Γυμνασίου Λυκείου Υμηττού

Tweet

Την Πέμπτη 22/5 γονείς εκπαιδευτικοί και μαθητές από τα υπό συγχώνευση σχολεία, με πρωτοβουλία των συλλόγων γονέων 1ου 2ου γυμνασίου και λυκείου Υμηττού, της Ένωσης γονέων – κηδεμόνων Δάφνης – Υμηττού και της Ζ ΕΛΜΕ επισκέφτηκαν τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης κ. Γκίνη. Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπία τους με τον κ. Γκίνη είπε ότι δεν έχει παρθεί καμιά απόφαση είναι απλά μια πρόταση που εξετάζεται. Δεν έχει αποφασιστεί τίποτα είπε.

Του αναφέραμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη συγχώνευση των σχολείων αυτών. Δεν συστεγάζονται. Έχουν επαρκή αριθμό παιδιών (αρκεί να κατανέμονται σωστά όπως γινόταν μέχρι τώρα και να μη γίνεται τεχνητή συμπίεση κάποιου σχολείου). Τα τμήματα και των 4 σχολείων έχουν έναν αριθμό παιδιών (23 – 25) που χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο τον περιφερειακό διευθυντή ως ιδανικός (εμείς θέλουμε λιγότερα παιδιά στο τμήμα).

Αναφέρθηκε επίσης ότι δεν υπάρχει σχετική εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ή του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού υπέρ της συγχώνευσης, αλλά αντίθετα ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για καμιά συγχώνευση όπως αναφέρει και πρόσφατη επιστολή του Δημάρχου Δάφνης - Υμηττού που του παραδώσαμε.

Σε σχετική ερώτηση για ποιο λόγο προτείνεται η συγχώνευση αυτή δεν είχε ουσιαστικά κανένα επιχείρημα και είπε ότι θα επισκεφτεί τα σχολεία την Τρίτη 27/5 για να διαπιστώσει από κοντά αν ισχύουν αυτά που του λέμε.

Η επίσκεψη δεν έγινε. Γιατί ;

Οι γονείς έχουν δραστηριοποιηθεί έντονα. Έχουν μαζέψει ήδη εκατοντάδες υπογραφές εναντίον των συγχωνεύσεων. Ταυτόχρονα με ομόφωνες αποφάσεις τους τάχθηκαν εναντίον των συγχωνεύσεων και οι 4 σύλλογοι καθηγητών των υπό συγχώνευση σχολείων. Οι αποφάσεις αυτές δόθηκαν στον περιφερειακό διευθυντή μαζί με την επιστολή του δημάρχου που εκφράζοντας το Δημ. Συμβούλιο δηλώνει την αντίθεσή του.

Την Παρασκευή έγινε στο δημαρχείο Υμηττού μαζική συγκέντρωση γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών όπου εκφράστηκε η άποψη για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Έτσι μετά από πρόταση της Ζ ΕΛΜΕ που έγινε δεκτή διοργανώνεται συγκέντρωση έξω από τα υπό συγχώνευση σχολεία (Ηλιουπόλεως & Προύσσης) την Τρίτη 3/6 στις 1 μμ.

Tags: συγχωνεύσεις σχολείων Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα