Ο υπουργός για τη συγγραφή των σχολικών βιβλίων Λυκείου

Tweet

Γραπτή απάντηση του υπουργού Α. Λοβέρδου σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με αντικείμενο τη συγγραφή σχολικών βιβλίων στο πλαίσιο των νέων αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών του Λυκείου, διαβίβασε το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή,

ύστερα από σχετική αναφορά της Βουλευτού Ας. Ξυροτήρη .

Συγκεκριμένα ο υπουργός απαντά ότι το Ι.Ε.Π. ήταν υποχρεωμένο να επισπεύσει τη σχετική προκήρυξη συγγραφής διδακτικών εγχειριδίων –η οποία εκδόθηκε στις 17 Απριλίου- με αποτέλεσμα ο χρόνος συγγραφής να συντμηθεί, επειδή τα συγκεκριμένα εγχειρίδια θα έπρεπε να παραδοθούν στους μαθητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2014-2015.

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, η σχετική προκήρυξη υπεγράφη από τον Πρόεδρο του Ι.Ε.Π. , καθώς η συγκεκριμένη δαπάνη έχει ενταχθεί σε σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ τα, τα προγράμματα σπουδών δεν ήταν γνωστό να θα δημοσιεύοντας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης όπως προτάθηκαν ή θα τροποποιούνταν. Επιπλέον, τα εγχειρίδια που θα κατατεθούν, θα κριθούν από επιτροπές που συγκροτηθούν με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία.

Διαβάστε εδώ όλη την απάντηση του Υπουργού Παιδείας

Διαβάστε εδώ την ερώτηση

Tags: σχολικά βιβλίαΕπισυνάψεις: erotisi-biblia.pdf apantisi-biblia.pdf Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα