Ο ΣΕΠΕ Σωκράτης στηρίζει τον ΣΕΠΕ Σεφέρης για να λειτουργήσει σχολείο μεταναστών

Φαίνεται ότι η δράση του Συλλόγου «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» και η έμπρακτη αλληλεγγύη του στους μετανάστες της περιοχής του ενοχλεί τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ν. Ιωνίας. Είναι όμως πραγματικό αίσχος να βάζει εμπόδια και πολύ περισσότερο στην ουσία να «απαγορεύει» τη στέγαση του σχολείου μεταναστών!

Φαίνεται ότι ό,τι δεν κατόρθωσε πέρυσι, παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες που έκανε ως Δημοτική Αρχή, πάει να το ολοκληρώσει φέτος!

Βάζοντας διάφορα προσχήματα, δεν επιτρέπει τη στέγαση του σχολείου των μεταναστών, που λειτουργεί εδώ

και πέντε χρόνια στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» και με την εθελοντική διδασκαλία συναδέλφων μελών του.

Φέτος η Δημοτική Αρχή της Ν. Ιωνίας βρήκε σύμμαχο και τη Σχολική Επιτροπή Π.Ε. κι επικαλούμενη και αυτή αρνείται να παραχωρήσει τις δύο αίθουσες που χρειάζεται ο Σύλλογος για να λειτουργήσει το Σχολείο! Έτσι στην ουσία στερεί από αρκετούς μετανάστες της περιοχής να μάθουν την ελληνική γλώσσα, πολλοί δε είναι γονείς μαθητών των σχολείων της περιοχής!

Την ίδια ώρα παραχωρεί σχολεία τις απογευματινές ώρες σε άλλους φορείς, ενίοτε με επιχειρηματική δράση, όχι όμως στον Σύλλογο «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» για το σχολείο των μεταναστών!

Ευθύνη έχουν φυσικά και τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. που απέρριψαν το αίτημα του Συλλόγου!

Καλούμε τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο της Ν. Ιωνίας καθώς και τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να παραχωρήσουν αμέσως τις δύο αίθουσες του 4ου Δημοτικού Σχολείου, για να ξεκινήσουν τα μαθήματα του σχολείου μεταναστών από τον Σύλλογο «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»! Χαιρετίζουμε την προσπάθεια του Συλλόγου και την προσφορά των συναδέλφων μελών του!

Σύλλογος Εκπ/κών Αν. Αττικής «ο Σωκράτης»Σχολείο ΜεταναστώνΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
Keywords
Τυχαία Θέματα