Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικκής και ο Διευθυντής ΔΕ Δυτ. Αττικής καταργούν κάθε έννοια νομιμότητας

Tweet

Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ- ΖΕΦΥΡΙΟΥ- ΦΥΛΗΣ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

ΗΜΕΤΕΡΩΝ

Την Τρίτη, 29-9-2013, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής μετέφερε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής πρόταση του ΠΥΣΔΕ για τοποθέτηση αναπληρωτή διευθυντή στο 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων. Η πρόταση του ΠΥΣΔΕ Δυτικής Αττικής που αποφασίστηκε με πλειοψηφία των τριών διοικητικών ήταν κατάφορα παράνομη με βάση το νομικό πλαίσιο επιλογής στελεχών, αφού η υποψήφια που προτάθηκε είχε τα λιγότερα μόρια (Ανακοίνωση Αιρετών ΠΥΣΔΕ Δυτικής Αττικής, http://www.alfavita.gr 24-10-2013 & Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής).

Ο θιγόμενος από την πρόταση συνάδελφος, κατέθεσε ένσταση κατά της απόφασης του ΠΥΣΔΕ. Η ένσταση χωρίς να εκδικαστεί από το συμβούλιο, μεταβιβάστηκε παράνομα από τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής στον περιφερειακό Διευθυντή, που δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να εκδικάσει την συγκεκριμένη ένσταση. Αυτός, παρά το ότι είχε στα χέρια του απόφαση - πρόταση απ’ το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Αττικής και ένσταση κατά της ίδιας της απόφασης - πρότασης από τον υποψήφιο που συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια, προχώρησε σε απόφαση τοποθέτησης.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, συνεχίζοντας την παρανομία του ΠΥΣΔΕ Δυτικής Αττικής, κατάργησαν και το δικαίωμα στην ένσταση του συναδέλφου με παράνομο και αυθαίρετο τρόπο.

Πώς μπορούμε να περιμένουμε σεβασμό στα θεσμικά όργανα και τα δικαιώματα των συναδέλφων, από αυτούς που διορίζουν σε αυτά τους πολιτικούς τους φίλους, για να τους υπαγορεύουν τις αποφάσεις που επιθυμούν; Είναι οι ίδιοι που θα εφαρμόσουν την αξιολόγηση. Ο Περιφερειακός Διευθυντής θα αξιολογεί πόσο πειθήνιοι είναι οι Διευθυντές Διεύθυνσης στις εντολές του, ακόμα κι αν είναι παράνομες, αυτοί ομοίως τους Διευθυντές Σχολείων, οπότε μπορούμε να φανταστούμε τι μας περιμένει. Θα τους το επιτρέψουμε;

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης συναδέλφου στην Διεύθυνση του 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων. Καλούμε και το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Αττικής να εκδικάσει την ένσταση του υποψηφίου Διευθυντή, που συγκεντρώνει τα περισσότερα μόρια σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο επιλογής στελεχών, με γνώμονα την εφαρμογή της νομιμότητας επιτέλους.

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ

Tags: Α ΕΛΜΕ Δυτικής ΑττικήςΕΛΜΕ Ανω ΛιοσίωνΖεφυρίουΦυλής Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα