Ο "Μαρινόπουλος" απέλυσε εργαζόμενη λόγω συνδικαλιστικής δράσης

Tweet

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας καταγγέλει την απόλυση της εργαζόμενης στην επιχείρηση "Μαρινόπουλος" ως παράνομη και καταχρηστική προσθέτωντας πως η συγκεκριμένη απόλυση αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη, καθως η εν λόγω εργαζόμενη δραστηριοποιούταν στον εργασιακό της χώρο ενώ όπως αναφέρει ο 902.gr πρωτοστάτησε στην πραγματοποίηση συσκέψεων του σωματείου με εργαζόμενους από το «Μαρινόπουλο», σε μια προσπάθεια να οργανωθούν

οι εργαζόμενοι ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της επιχείρησης.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας σημειώνει:

Η εταιρεία "Μαρινόπουλος ΑΕ" παρά την τεράστια κερδοφορία το προηγούμενο διάστημα, μόνο για το 2013 εμφάνισε τζίρο 1,2 δισ. €, άνοιξε δεκάδες καταστήματα στα Βαλκάνια, προχώρησε σε μειώσεις μισθών 6,7%, έκοψε το ταμειακό επίδομα και το επίδομα γάμου τον Δεκέμβρη του 2013.

Αυτό που πάντα φόβιζε την εργοδοσία είναι η οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων, γι' αυτό επιχειρεί να διασπάσει, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους να μη σηκώσουν κεφάλι και προχωρά σε εκδικητικές απολύσεις των πρωτοπόρων εργαζομένων του χώρου.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας καλεί όλους τους συναδέλφους του "Μαρινόπουλου" να βγάλουν συμπεράσματα, να μην υποκύψουν στην εργοδοτική τρομοκρατία, να περάσουν στην αντεπίθεση και συσπειρωμένοι γύρω από το Σωματείο να παλέψουν:

Να ανακληθεί η απόλυση της συναδέλφου εδώ και τώρα, να σταματήσουν οι απολύσεις.

Υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης στο εμπόριο χωρίς μείωση μισθών και επαναφορά των μισθών μας στα προ της μείωσης επίπεδα».

Tags: συνδικαλισμόςΜαρινόπουλος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα