Ο εφιάλτης επιστρέφει - Το επικίνδυνο αέριο γέλιου επιστρέφει

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην περιοχή της Χερσονήσου (Κρήτη) καθώς οι αρχές εντόπισαν δεκάδες δόσεις και μπαλόνια αέριου γέλιου, της επικίνδυνης αυτής ουσίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αστυνομία εντόπισε 43 δόσεις και 200 μπαλόνια ενώ προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου. Συγκεκριμένα συνελήφθη ο καταστηματάρχης στο χώρο του οποίου εντοπίστηκαν οι δόσεις.

Αναλυτικά στην σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας

αναφέρεται :

Συνελήφθη χθες (09.06.2018) μεταμεσονύκτιες ώρες, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, 20χρονος αλλοδαπός για παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού και δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε τουριστικές περιοχές, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διάθεσης και κυκλοφορίας αντικειμένων και πλαστικών μπαλονιών που περιέχουν αέριο γέλιου, χθες (09.06.2018) μεταμεσονύκτιες ώρες πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου κατελήφθη ο 20χρονος να κατέχει και να διαθέτει εντός του καταστήματος φιαλλίδια-αμπούλες και μπαλόνια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου.
Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
43 φιαλίδια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου,
2 μπαλόνια με αέριο γέλιου τα οποία ήταν έτοιμα προς χρήση,
4 μεταλλικά αντικείμενα με τα οποία διοχετεύεται το αέριο γέλιου μέσα στα μπαλόνια,
200 μπαλόνια
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Η νέα «τρέλα» έχει φτάσει και στους δημοφιλείς ελληνικούς νεανικούς τουριστικούς προορισμούς με τις μικρές αμπούλες που περιείχαν το αέριο να έχουν αντικατασταθεί από μπαλόνια, τα οποία οι νέοι καταναλώνουν σαν τρελοί.

Ο «χρήστης» αφού το εισπνεύσει, αρχίζει αμέσως να ονειροπολεί και να χάνει ελαφρώς την επαφή με την πραγματικότητα. Η επίδραση του αερίου δεν κρατάει πολύ, συνήθως ένα λεπτό και η αίσθηση ευχαρίστησης που νιώθει ο χρήστης προέρχεται από την υποξία, την έλλειψη δηλαδή οξυγόνου.

Από την εισπνοή του υποξειδίου του αζώτου υπάρχει ο κίνδυνος ασφυξίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του εγκεφάλου ή θάνατο από ασφυξία. Ιατρικά γνωστή ως «υποξία», συμβαίνει όταν κάποιος σταματά την αναπνοή ή αναπνέει πολύ αμυδρά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του οργανισμού του σε οξυγόνο

Αυτό συμβαίνει γιατί το αέριο διαλύεται στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας την ποσότητα του οξυγόνου που ρέει στον εγκέφαλο και άλλα ζωτικά όργανα. Σαν συνέπειες μπορούν να παρατηρηθούν εγκεφαλικά επεισόδια, συσκότιση, επιληπτική κρίση και καρδιακή προσβολή.

Κρήτη
Keywords
Τυχαία Θέματα