Ο Δ. Μπαξεβανάκης στην εκδήλωση του ΕΟΠΠΕΠ για την απονομή διπλωμάτων σε πιστοποιημένους αποφοίτους ΙΕΚ

Σε εκδήλωση απονομής των Διπλωμάτων Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στους αποφοίτους των ΙΕΚ που διοργάνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) στο Δ.ΙΕΚ Χαλανδρίου παρευρέθηκε χθες Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018 ο Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας

και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης συνοδευόμενος από τον Θέμη Κοτσιφάκη, Διευθυντή του Γραφ. Υφυπουργού. Στόχος της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχε πλήθος αποφοίτων ΙΕΚ και συγγενών, ήταν να βραβευτούν οι απόφοιτοι των ΙΕΚ που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις εξετάσεις Πιστοποίησης του 2017 και να παραλάβουν διπλώματα που βάσει του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, τους παρέχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ως εξειδικευμένοι επαγγελματίες.

Στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στη συνολική προσπάθεια που επιτελείται για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ), η οποία αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνοντας ότι η στήριξη της ΕΕΚ συνιστά κομβικό κρίκο του μεταμνημονιακού προγράμματος της χώρας που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο κ. Μπαξεβανάκης ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους του ΕΟΠΠΕΠ και τη Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης του ΥΠΠΕΘ καθώς και όσους εργάστηκαν εντατικά για την κατάρτιση των σαράντα έξι (46) οδηγών σπουδών χάρη στους οποίους πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις πιστοποίησης. Συμπλήρωσε ότι ετοιμάζονται δώδεκα (12) νέοι οδηγοί για τη διενέργεια των εξετάσεων πιστοποίησης το προσεχές Φθινόπωρο, όπου θα συμμετάσχουν περισσότεροι απόφοιτοι ΙΕΚ.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ Δρ. Ελένη Γιαννακοπούλου

επισήμανε ότι πραγματοποιείται για πρώτη φορά από την ίδρυση του Οργανισμού δημόσια εκδήλωση απονομής Διπλωμάτων Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στους αποφοίτους των ΙΕΚ, σε μια προσπάθεια να αποδοθεί στους αποφοίτους των ΙΕΚ το κοινωνικό κύρος που αντιστοιχεί στις σπουδές τους και ως ένα δείγμα της σύμπραξης του Οργανισμού στις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείο Παιδείας για αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν οργανωθεί και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται από τον ΕΟΠΠΕΠ και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Δημήτρης ΜπαξεβανάκηςΕΟΠΠΕΠΙΕΚδιπλώματα
Keywords
Τυχαία Θέματα