Ο Α. Λοβέρδος λύνει το πρόβλημα των κενών: Θα κρατήσουμε τους μισθούς των Υπουργών και θα τους δώσουμε μόρια!

Νέα ριζοσπαστική πρόταση έκανε μόλις πριν λίγο ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος:

«Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν στην επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια... Σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο το μόνο που μου απομένει είναι να απευθυνθώ στον επώνυμο κυβερνητικό και πολιτικό

ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του. Να δουλέψει χωρίς λεφτά για να καλυφθούν τα κενά, εθελοντικά δηλαδή, με αντάλλαγμα κάποια μόρια που θα τον βοηθήσουν όταν γίνουν οι εκλογές».

Καταλαβαίνουμε την αγωνία του υπουργού να ξευτελίζεται η κυβέρνηση επειδή μερικές ψωροχιλιάδες παιδιά δεν έχουν τον δάσκαλο τους. Νομίζουμε ότι η πρόταση του για εθελοντική προσφορά στα κυβερνητικά πόστα, στα έδρανα της βουλής και στις διοικήσεις Οργανισμών, θα βοηθήσει να εξευρεθούν οι πόροι. 50 υπουργοί - υφυπουργοί και 150 βουλευτές της κυβέρνησης και 200 υψηλόμισθοι διορισμένοι Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων και διοικητές οργανισμών επί 6.500 ευρώ μας προσφέρουν πόρους για τον διορισμό περίπου 3.000 νέων εκπαιδευτικών έτσι ώστε να στοχεύουμε και την "πληρότητα".
Κίνητρο για να ξεπεραστούν οι ενδοιασμοί από κάποιους συναδέλφους του για την αποδοχή της πρότασης του είναι τα μόρια που θα λάβουν στη συνείδηση του εκλογικού σώματος στο πλαίσιο των εκλογών.
Ωστόσο για να μην είμαστε άδικοι οφείλουμε να επισημάνουμε και μια συμπληρωματική πρόταση που έσπευσε να καταθέσει η πρώην υπουργός κ. Α. Διαμαντοπούλου στο πλαίσιο της συζήτησης του Συμβουλίου των πρώην υπουργών της Παιδείας. Η κ. Διαμαντοπούλου, λοιπόν πρότεινε οι Υπουργοί και οι βουλευτές που θα εργάζονται πλέον εθελοντικά να σιτίζονται στις στρατιωτικές λέσχες.

Για την αντιγραφή

Χρήστος Κάτσικας

Tags: ΛοβέρδοςμόριαΔιαμαντοπούλουυπουργοί Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα