Ντοκουμέντο για Χρυσή Αυγή: Τα παίρναμε από παππούδες, περιπτεράδες και Πακιστανούς

Νέα στοιχεία προκύπτουν από την δικογραφία της Χρυσής Αυγής, που αναδυκνείουν την σχέση της νεοναζιστικής οργάνωσης με την αστυνομία. Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" φέρνει στο φως νέες λεπτομέρειες για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Ο κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και στέλεχος της Χρυσής Αυγής

προφυλακισμένος Νίκος Αποστόλου ομολογεί σε ηχητικό ντοκουμέντο που διαθέτει "Το Βήμα της Κυριακής" και εντοπίστηκε πρόσφατα ότι: "Αυτόν τον Γιώργο Ρουπακιά, εγώ τον έβαλα στις ομάδες ασφαλείας".

Η συνομιλία έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 μετά τη δολοφονία και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Αποστόλου μιλάει με πρόσωπο που εμπιστεύεται.

Α: «Θυμάσαι αυτό που έγινε στο Κερατσίνι, στην Αμφιάλη, με τον Ρουπακιά; Θυμάσαι που νταραβεριζόμουνα με…»

Β: «Α, του Ρουπακιά ήταν;»

Α: «Ναι, κι αυτόν εγώ τον είχα βάλει στις ομάδες ασφαλείας… τον ηλίθιο..».

Η εφημερίδα αποκαλύπτει σήμερα κι άλλο ηχητικό ντοκουμέντο όπου ομολογείται, σε συνομιλία πάντα με τον Νίκο Αποστόλου ότι "οι Νικαιώτες τα παίρνανε από παντού, από παππούδες, περιπτεράδες, Πακιστανούς".

Οι υπόγειες σχέσεις και με την Αστυνομία

Το δημοσίευμα της εφημερίδας "το Βήμα της Κυριακής", αποκαλύπτει πως ο Ν. Αποστόλου είναι σχέση και με την αστυνομία, αλλά και στελέχη συγκεκριμένα, όπως ο Γιοβανίδης (επίσης κατηγορούμενος).

Α: "Όλα αυτά εμείς τα λέγαμε για αστείο. Αυτοί οι Αθηναίοι τα λέγανε σοβαρά και τώρα συνδέονται, γιατί άμα δεν κάνανε τις νυχτερινές, δεν θα έβγαινε αυτή και καλά η εκπαίδευση, άμα δεν μιλάγανε με τον π.... τον Γιοβανίδη και τους άλλους, δεν θα έβγαινε ότι είμαστε μαζί με την αστυνομία"

Β: Καλά ναι, εντάξει.

Α: Και άμα δεν φοράγανε παραλλαγές και αρβύλες, δεν θα λέγανε ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι και ότι είναι τα τάγματα εφόδου τα καλύτερα και έτσι.

Tags: Χρυσή αυγή Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα