Νίκη Τσάβες στις εκλογές της Βενεζουέλας

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Με ποσοστό 54% επικράτησε ο Ούγκο Τσάβες στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη Βενεζουέλα, ανανεώνοντας για άλλα έξι χρόνια τη θητεία του στα ηνία της χώρας.

Την επανεκλογή Τσάβες

στην προεδρία της Βενεζουέλας χαιρέτισαν οι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, Κριστίνα Κίρχνερ, Ραφαέλ Κορέα και Εβο Μοράλες.

« Ούγκο, όργωσες, έσπειρες, πότισες και σήμερα είναι η ημέρα της συγκομιδής» , έγραψε η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ στον λογαριασμό της στο Τwitter.

« Ο Τσάβες νικητής περίπου 10 μονάδες διαφορά! Ζήτω η Βενεζουέλα, ζήτω το Μεγάλο Κόμμα, ζήτω η Μπολιβαριανή Επανάσταση!» έγραψε στο Twitter και ο σοσιαλιστής πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα.

Για « θρίαμβο της δημοκρατίας » στη Βενεζουέλα έκανε λόγο και ο στενός σύμμαχος του Τσάβες ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες.

« Η νίκη του Τσάβες είναι νίκη όλων των λαών της Λατινικής Αμερικής που μάχονται για την αξιοπρέπεια, την κυριαρχία και το μέλλον τους », τόνισε ο Μοράλες, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του.

Οι υποστηρικτές του Τσάβες, είχαν ξεκινήσει από νωρίς τους πανηγυρισμούς, ενώ ανέμεναν τα αποτελέσματα των εκλογών.

Πολλοί από τους υποστηρικτές του Τσάβες δημοσίευσαν στο Twitter, πανηγυρικά μηνύματα πριν ακόμα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, είχε στείλει το εξής μήνυμα: «Η τέλεια νίκη! Η πατρίδα κέρδισε». Μαζική προσέλευση στις κάλπες

Η πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE), Τιμπισάι Λουσένα, έκανε λόγο στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι VTV για «μαζική συμμετοχή» στα περίπου 13.800 εκλογικά τμήματα της χώρας, όπου δεν αναφέρθηκε κανένα επεισόδιο στις εκλογές αυτές, που ετέθησαν υπό την προστασία 139.000 στρατιωτών.

Από τα 19 εκατομμύρια των ψηφοφόρων, ένας ικανός αριθμός είχε ήδη σχηματίσει ουρά πριν από την αυγή μπροστά σε ορισμένα εκλογικά τμήματα της πρωτεύουσας, τα οποία άνοιξαν στις 06:00 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδας).
Keywords
Τυχαία Θέματα