Να παραιτηθείτε, οι "παραιτηθείτε"

Αρθρογράφος: Τάνια Ζωγράφου

Την παραίτηση της κυβέρνησης, για αθέτηση υποσχέσεων ζήτησε το... πολυπληθές κίνημα των «Παραιτηθείτε», στο ετήσιο μνημόσυνο -συγκέντρωσή του στο Σύνταγμα. Αν είναι να ζητάνε μια φορά το χρόνο, να παραιτηθεί η κυβέρνηση, μέχρι να το πάρει απόφαση, η κυβέρνηση, φανταστείτε σε πόσα χρόνια θα έχουμε ... αποτέλεσμα! Άντε και του χρόνου.

«Ούτε χρώματα/ ούτε κόμματα/ ούτε συνδικάτα. Πολίτες Μόνο», είναι το κεντρικό, καθόλου πρωτότυπο, λογότυπό του. Ούτε χρώματα. Έλα όμως πως η απουσία χρώματος

είναι το μαύρο... Μας τα ξανάπαν κι άλλοι αυτά, τα αδεσμευσιακά. Κάτι πιο καινούριο; Κάτι που να μη το έχουν ξανασκεφτεί τα θινκ τανκ της συμφοράς που κυκλοφορούν ανάμεσά τους; Τίποτα πρωτότυπο έχουν; θα ρωτήσετε. Βεβαίως. «ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος», ζητούν. Προφανώς κανείς δεν τους ενημέρωσε πως δεν έχουμε κράτος. Ένας γιατρός για χιλιάδες ασθενείς, λίγοι δάσκαλοι για χιλιάδες παιδιά και χιλιάδες νόμοι και εγκύκλιοι που ψηφίζονται καθημερινά για κάθε μια, ξεχωριστά, περίπτωση ταλαιπωρημένου από τη γραφειοκρατία, πολίτη.

«Λέμε ΌΧΙ στον άκρατο ΛΑΪΚΙΣΜΟ, την χειραγώγηση των ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ». Έλα καλέ! Για ποια χειραγώγηση των ΜΜΕ, μιλάμε; Αυτήν που μέρα- νύχτα μιλάει για το σπάταλο κράτος, για τη ζημιά που προκαλούν στην οικονομία, στον τουρισμό κλπ, οι απεργίες των συνδικάτων, για τον μονόδρομο της παραμονής στην ΕΕ;

Και για να μη μείνει η οποιαδήποτε αμφιβολία στην καρδούλα σας: «Η θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ». Αφιερωμένο, το τσιτάτο, εξαιρετικά για όσους δε διάβασαν το κάλεσμα. Για να το εμπεδώσουν, δε, και οπτικά οι «Παραιτηθείτε», για τους ημεδαπούς ενδιαφερόμενους και για τους αλλοδαπούς πάτρωνες, σήκωσαν και σημαίες της ΕΕ στην ...πολυπληθή συγκέντρωση.

«Παραιτηθείτε γιατί μας είπατε ψέμματα», λένε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γιατί είπαν ψέματα και όχι γιατί υπόγραψαν δυο μνημόνια. Άλλωστε η λέξη μνημόνιο δεν πρέπει να λέγεται και συχνά, μπας και την ξεχάσουμε. Να παραιτηθεί αυτή η ψεύτρα κυβέρνηση. Η προηγούμενη ψεύτρα, η πιο προηγούμενη ψεύτρα και η προηγούμενη της πιο προηγούμενης, δεν αξίζουν σχολίου; Τέρμα λοιπόν τα ψέμματα. Οι Μπρανκαλεόνε της αλήθειας ήρθαν. Για να πουν και αυτοί με τη σειρά τους ψέμματα. Δεν φταίει το σπάταλο κράτος για το μαύρο χάλι μας. Δεν είναι η παραμονή μας στη ΕΕ που θα εξασφαλίσει την «ανάπτυξη» και την ευημερία του λαού, για να είναι αδιαπραγμάτευτη, με κεφαλαία γράμματα. Δε φταίνε τα συνδικάτα για τους πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους στη χώρα.

Να παραιτηθείτε οι «Παραιτηθείτε»! Λέτε ψέμματα!

Στους «Παραιτηθείτε» δήλωσαν ήδη συμπάθεια (like), ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδ. Λοβέρδος και άλλοι συγγενείς και φίλοι. Πες μου τους φίλους, τους like σου, να σου πω ποιος είσαι. Πιο πολύ κι από like, ο μαϊντανός Άδωνις: «Νέοι άνθρωποι, άγνωστοι έως χθες μεταξύ τους, με τις δουλειές τους, τις υποχρεώσεις τους και τις ζωές τους αποφάσισαν να κινηθούν. Πέρασαν από την θεωρία στη δράση. Θέλει γενναιότητα και ψυχή». Είδε μαύρο και μπήκε.

Όχι ότι θα πάνε μακρυά οι «Παραιτηθείτε». Θα έχουν την τύχη του Τζήμερου, που για να αποδείξει ότι υπάρχει, προβαίνει σε δηλώσεις, ακόμα και φασιστικές. Κάτι σαν τον Ηρόστρατο, που για να τον θυμούνται, έκαψε το ναό της Αρτέμιδας στη Έφεσο. Θα αποτελέσουν τη δεξαμενή ψήφων για τη Δεξιά, ή την ακροδεξιά της Δεξιάς, στις ερχόμενες εκλογές. Για αυτό και τα στελέχη της, τους καλοπιάνουν. Πιάνουν πόρτα για το χειμώνα ή για το καλοκαίρι, για τις επερχόμενες εκλογές. Εξαρτάται από τις εξελίξεις, και από το μέχρι πότε ο Τσίπρας, θα κάνει τη δουλειά των ξένων δυναστών – δανειστών – εταίρων, των φίλων μας. Όσο για τους θλιβερούς Λοβέρδο και Βενιζέλο, νοιώθουμε την αγωνία τους να ξαναβγούν βουλευτές, τώρα που συνωστίζονται πολλοί στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και τα ψηφαλάκια δε φτάνουν για όλους.

Ετικέτες: Τάνια Ζωγράφου
Keywords
Τυχαία Θέματα