Μητσοτάκης: Θα ξηλώσουμε το νομοσχέδιο για την παιδεία

O πρόεδρος της ΝΔ άσκησε δριμύτατη κριτική προσωπικά στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, για την εικόνα του κοινοβουλίου και την νομοθετική λειτουργία, η οποία -όπως είπε- ευτελίζεται από τις αναρίθμητες τροπολογίες.

Άσκησε επίσης κριτική για την πρόσφατη εισβολή του Ρουβίκωνα στο προαύλιο της Βουλής, και τις δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Βούτσης.

Κατέθεσε

στα πρακτικά της Βουλής τις δύο επιστολές που είχε στείλει στο παρελθόν στον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με την υποβάθμιση του τρόπου λειτουργίας του Κοινοβουλίου, για τις οποίες -όπως είπε- δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα επιτέθηκε και κατά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λέγοντας ότι θα ψηφίσουν ό,τι τους φέρουν για την καρέκλα, θυμίζοντας ότι στο παρελθόν, ως βουλευτές, κάποιοι από αυτούς της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν ένα νομοσχέδιο που κινούνταν σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το νομοσχέδιο υποβαθμίζει τα Πανεπιστήμια, που επαναφέρει τον αναχρονισμό του ασύλου και τον κρατισμό.

Εξίσωση προς τα κάτω και ισοπέδωση, είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που έρχεται το νομοσχέδιο, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να ψηφιστούν σημαντικά νομοσχέδια λάθρα, ενώ η Βουλή είναι σε διακοπές.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςεκπαίδευσηπανεπιστήμιαΝέα Δημοκρατία
Keywords
Τυχαία Θέματα