Μέτωπο αντίστασης εκπαιδευτικών: Παρέμβαση και ΠΑΜΕ δώρισαν το προεδρείο της ΕΛΜΕ στη ΔΑΚΕ

Tweet

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΔΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΗ ΔΑΚΕ

Συναδέλφισσες, -οι

Επανερχόμαστε στο θέμα συγκρότησης του ΔΣ καθώς η ως τώρα εξέλιξη είναι ενάντια στα συμφέροντα του κλάδου, σε μια χρονική συγκυρία μάλιστα που το καταστροφικό έργο της συγκυβέρνησης εξελίσσεται ραγδαία.

Με δεδομένη την πλειοψηφία για πρώτη φορά στο

ΔΣ των δυνάμεων που αντιστέκονται σ’ αυτή την πολιτική προτείναμε να συγκροτηθεί το συμβούλιο από αυτές τις παρατάξεις που θέλουν να βαθύνει η αγωνιστική κατεύθυνση του σωματείου. Θεωρούμε πως μια τέτοια συγκρότηση θ’ αποτελούσε την καλύτερη συνέχεια των μαζικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη περίοδο και εχέγγυο για ανάλογη προσπάθεια από την πλευρά του ΔΣ.

Δυστυχώς όμως οι παρατάξεις της Παρέμβασης και του ΠΑΜΕ αδιαφόρησαν πλήρως σ’ αυτή την προοπτική, γυρίζοντας την πλάτη στους εκατοντάδες συναδέλφους που πλαισίωσαν τις πρωτοβουλίες του σωματείου πριν από λίγο καιρό. Το ΠΑΜΕ στην τρίτη ψηφοφορία δεν τόλμησε να ξαναψηφίσει τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ για πρόεδρο, όπως έπραξε στις δύο πρώτες φορές και ψήφισε λευκό. Το ίδιο έκανε και η Παρέμβαση. Με αυτή τους τη στάση χάρισαν ουσιαστικά το προεδρείο στη μονίμως απούσα από τις κινητοποιήσεις παράταξη, τη ΔΑΚΕ. Η Παρέμβαση μάλιστα δήλωσε πως δεν έχει σημασία η σύνθεση του προεδρείου και το βάρος πρέπει να δοθεί στην επιτροπή αγώνα και τις συνελεύσεις του κλάδου. Λες και δε θα μπορούσε η σύνθεση του προεδρείου να είναι τέτοια που να εξυπηρετεί αυτούς τους στόχους.

Αφού χαρίστηκε με αυτό τον τρόπο στη ΔΑΚΕ η θέση του προέδρου, καταθέσαμε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου με σκοπό να συγκροτηθεί το ΔΣ και να μπορεί τουλάχιστον να λειτουργεί. Υποψηφιότητα γι’ αυτή τη θέση έθεσε και η ΔΑΚΕ και με δεδομένη τη λευκή ψήφο των άλλων παρατάξεων αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο εκπρόσωπός της με σχετική πλειοψηφία. Πριν αυτή τη ψηφοφορία δηλώσαμε σε όλες τις παρατάξεις πως αν η ΔΑΚΕ εκλεγόταν και σε αυτή τη θέση το πιο πιθανό θα ήταν να υπάρξει μπλοκάρισμα στην περαιτέρω διαδικασία συγκρότησης. Κι αυτό γιατί τότε αναγκαστικά το προεδρείο θ’ αποτελείται από δύο μόνο παρατάξεις στο σύνολο των πέντε που υπάρχουν στο ΔΣ γεγονός που θα λειτουργήσει ως εμπόδιο στην εξέλιξη της διαδικασίας. Παρά αυτή την επισήμανση καμιά παράταξη δε τροποποίησε τη στάση της.

Κατόπιν για τη θέση του Γραμματέα δε θέσαμε υποψηφιότητα με βάση το παραπάνω σκεπτικό. Το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιπες παρατάξεις επιβεβαιώνοντας τον κίνδυνο που είχαμε επισημάνει.

Θεωρούμε πως τόσο η ΔΑΚΕ που κατέλαβε δύο από τις τρεις θέσεις του προεδρείου, όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις που την διευκόλυναν φέρουν ακέραια την ευθύνη για το μπλοκάρισμα που δημιουργήθηκε. Ως εκ τούτου δική τους είναι και η ευθύνη για να άρουν το αδιέξοδο που προκάλεσαν.

Υ.Γ. 1 Μάταια περίμεναν τον Πρόεδρο ή έστω τον Αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ, όσοι θεωρούν πως δεν έχει σημασία η σύνθεση του προεδρείου, στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ν. Τεμπονέρα, καθώς ούτε ο ένας ούτε ο άλλος εμφανίστηκαν.

Υ.Γ. 2 Λευκό στις ψηφοφορίες ψήφισε και η Προοδευτική Ενότητα (μεταμφιεσμένη ΠΑΣΚ). Δεν αναφερθήκαμε ξεχωριστά σ’ αυτή γιατί δεν τρέφουμε αυταπάτες για το ρόλο και αυτής της κυβερνητικής παράταξης. Αναφερθήκαμε στην Παρέμβαση και το ΠΑΜΕ γιατί από αυτές περιμένουμε διαφορετική στάση απέναντι στο σωματείο και τον κόσμο. Εκτός και αν γι’ αυτές τρέφουμε αυταπάτες…

Tags: Μέτωπο αντίστασης εκπαιδευτικώνΑ ΕΛΜΕ Αχαϊας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα