Μενίδι: Φασιστοειδή σε ρόλο αυτόκλητου «προστάτη»

Σε σοβαρές καταγγελίες για τη δράση ομάδων φασιστοειδών στο Μενίδι προχώρησαν χτες εκπρόσωποι σωματείων και συνδικάτων της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, ομάδες φασιστοειδών ντυμένοι στα μαύρα, χωρίς διακριτικά, τις τελευταίες μέρες ανεβαίνουν σε λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια και κυρίως αυτό της γραμμής Κάτω Πατήσια - Μενίδι (755), ελέγχουν τους επιβάτες και κατεβάζουν κάτω όποιον θεωρούν ότι είναι τοξικομανής ή

μετανάστης και προχωρούν ακόμα και σε τραμπουκισμούς των ανθρώπων!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ριζοσπάστης, αυτές οι ομάδες τραμπούκων, που φτάνουν μέχρι και τα 20 άτομα, λένε στους επιβάτες ότι «επειδή ο νόμος δεν εφαρμόζεται, θα τον εφαρμόσουμε εμείς». Μάλιστα, έγιναν συγκεκριμένες καταγγελίες από εργαζόμενους που γύριζαν από τις δουλειές τους, οι οποίοι έπεσαν θύματα αυτής της δράσης. Φαίνεται πως κάποιοι αξιοποιούν το γεγονός του θανάτου του μικρού μαθητή πριν δυο βδομάδες από αδέσποτη σφαίρα, με σκοπό να επιβάλουν ένα ιδιότυπο καθεστώς φόβου, που βεβαίως δεν έχει στο στόχαστρο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών, αλλά να κατοχυρωθούν ως αυτόκλητοι «προστάτες», να τρομοκρατήσουν εργαζόμενους, νέους και μετανάστες που, κατά τη γνώμη τους, είναι λίγο πιο σκούροι απ' το κανονικό ή δεν τους «γεμίζουν το μάτι».

Χτες, σωματεία της περιοχής προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού που καλύπτει όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Σωματείο Συνταξιούχων Μενιδίου, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Ο Σωκράτης», το Παράρτημα Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Μενιδίου - Φυλής, το Συνδικάτο Επισιτισμού Παράρτημα Δυτικής Αττικής, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μενιδίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Παράρτημα Μενιδίου. Οι εκπρόσωποι των σωματείων και φορέων ξεκαθάρισαν ότι δεν θα ανεχτούν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, κάποιοι να παίζουν ρόλο αυτόκλητου «προστάτη» και να τρομοκρατούν εργαζόμενους, νέους και μετανάστες της περιοχής, ότι η προσπάθεια να επιβληθεί καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας δεν θα περάσει.

Μενίδι
Keywords
Τυχαία Θέματα