Με αφορμή τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, του αιρετού ΠΥΣΔΕ Ευβοίας Δ. Τουλούμη

Χαλκίδα, 10-11-2014

Νοέμβριος του 2014 και το θέμα στην Ελληνική Βουλή: “Ο υποσιτισμός των μαθητών στα σχολεία”. Και “θυμήθηκαν” υπουργοί και βουλευτές τα μονοθέσια Δημοτικά τους, τα ορεινά χωριά τους, το περπάτημα για να φθάσουν στα σχολεία τους ... και “θυμήθηκα” κι εγώ τη λαχτάρα του Γιωργάκη,

μαθητή του Γυμνασίου Καρύστου από το Αγαθό του Κάβο Ντόρο, και του μικρό του αδελφού, μαθητή του Δημοτικού Καλλιανών, να φτάσουν στα σχολεία τους, ξεκινώντας νύχτα (05:00 το πρωί) και να γυρίσουν σπίτι τους πάλι νύχτα (μετά τις 17:00 το απόγευμα). Και “θυμήθηκα” τον γονέα εκπαιδευτικό που αφήνει τα παιδιά του το αντίστοιχο χρονικό διάστημα για να υπηρετήσει τους μαθητές αυτούς...

Και αναρωτιέμαι, όπως όλοι μας:

Γιατί υποσιτίζονται οι μαθητές μας;Γιατί να διανύουν τόση απόσταση τα παιδιά μας για να φθάσουν σχολείο;Γιατί να γίνονται μετανάστες οι εκπαιδευτικοί μέσα στην ίδια τους την χώρα;Γιατί ζητούν εθελοντές στα σχολεία μας; Μα οι εθελοντές βρίσκονται ήδη στα σχολεία. Είναι όλοι οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές που υπηρετούν τα παιδιά όλων μας, κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς θέλω να ευχαριστήσω για την επιλογή μου και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Είναι και για μένα τιμή και μεγάλη ευθύνη να τους εκπροσωπώ για μια ακόμη θητεία (2ετία).

Μαζί με όλους ΕΣΑΣ θα αγωνιστώ, όχι για να πάρουμε απαντήσεις σε όλα αυτά τα “Γιατί”, αλλά για να μην “Υπάρχουν” αυτά τα “Γιατί”.

Όλοι μαζί θα παλέψουμε και θα ρισκάρουμε για ένα καλύτερο Δημόσιο Σχολείο.

Με εκτίμηση,

Ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ Ευβοίας,

Δημήτριος Α. Τουλούμης

Tags: ΠΥΣΔΕ Εύβοιαςαποτελέσματα εκλογώνεκλογές αιρετών Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα