ΜΑΣ: Εξω τα φασιστοειδή από τις σχολές

Tweet Κατηγορία: Εκπαίδευση στον Τύπο

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ  

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει τους τραμπουκισμούς και τις απειλές μελών της Χρυσής Αυγής, που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σε σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή.

Η μία περίπτωση αφορά τον 22χρονο χρυσαυγίτη δόκιμο αστυφύλακα, που κατά τη διάρκεια της

συνέλευσης στο Τμήμα Παρευξείνιων Σπουδών, αφού πρώτα εξίσωσε το ΜΑΣ και τη ΔΑΠ μιλώντας για τη θεωρία των 2 άκρων, στη συνέχεια επιτέθηκε φραστικά σε αλλόθρησκο συμφοιτητή φωνάζοντας πως «όποιος δεν είναι χριστιανός δεν είναι Ελληνας και να φύγει από την Ελλάδα».

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη ΓΣ της Ιστορίας Εθνολογίας, όπου την ώρα της ανάγνωσης ψηφίσματος του ΜΑΣ που καταδίκαζε τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στην Παλαιστίνη, ένας φοιτητής προπηλάκισε φοιτήτρια του ΜΑΣ, και ένας άλλος που κατά δήλωσή του στηρίζει τη Χρυσή Αυγή απειλούσε «θα σας κόψω τον αέρα».

Με ανακοίνωσή του το ΜΑΣ ξεκαθαρίζει ότι οι απειλές δεν περνάνε και καλεί τους φοιτητές να μη δείξουν καμία ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές που είναι επικίνδυνες και επιζήμιες για το κίνημα, να τους απομονώσουν, να τους βάλουν στο περιθώριο.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Τώρα εκφράζονται σε πρωτοπόρους φοιτητές, με στόχο αργότερα να φιμωθεί το σύνολο του εργατικού κινήματος και του λαού.

Η Χρυσή Αυγή έχει δείξει το πραγματικό της πρόσωπο ως συστημική φασιστική - ναζιστική οργάνωση. Χρησιμοποιείται από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα για να περνάνε αντιλαϊκά μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας, και με το καρότο και με το μαστίγιο να καλλιεργούν τη μοιρολατρία και το φόβο στους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.

Να τους γυρίσουμε την πλάτη!».

 

Tags: ΜΑΣσχολές Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα