Μας είπαν…

Tweet Αρθρογράφος: Χρήστος Κυργιάκης

Μας είπαν…

…λουφαδόρους και τους πιστέψαμε. Πράγματι, τις ώρες που διαβάζουμε στο σπίτι ή διορθώνουμε γραπτά, είμαστε καθιστοί και όχι όρθιοι.

…ιδιαιτεράκηδες και τους πιστέψαμε. Πράγματι, οι περισσότεροι από μας είμαστε στη λίστα Λαγκάρντ. Ειδικά κάτι θεολόγοι και γυμναστές. Τη σημασία έχει αν αυτοί που τα είπαν, για τη λίστα Λαγκάρντ δεν είπαν και κυρίως δεν έκαναν τίποτα.

…ότι είμαστε πολλοί και τους πιστέψαμε. Υπάρχουν σχολεία

που ο αριθμός των καθηγητών είναι πολλαπλάσιος από τον αριθμό των μαθητών και των χιλιομέτρων από τη συνοριακή γραμμή.

…ότι δεν χρειαζόμαστε δώρα εορτών και τους πιστέψαμε. Όντως, ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας ούτε οι δικοί μας άνθρωποι χρειάζονται δώρα τις μέρες των γιορτών.

…ότι παίρνουμε πολλά χρήματα και τους πιστέψαμε. Είχαν δίκιο. Δεν είμαστε ούτε υπουργοί ούτε βουλευτές ούτε σύμβουλοι ούτε και άνεργοι.

…ότι είμαστε ανεπαρκείς και τους πιστέψαμε. Πάλι είχαν δίκιο. Αυτοί που μας τα είπαν έμαθαν γράμματα από κάποιους ανεπαρκείς του παρελθόντος.

…πως δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας γι’ αυτό τα παιδιά πάνε φροντιστήρια και τους πιστέψαμε. Πώς να τους αντικρούσουμε. Δεν έχουμε 7 μαθητές μέσα στις τάξεις αλλά 25. Το σχολείο δεν έγινε ακόμη επιχείρηση κι εμείς αρνούμαστε επίμονα να γίνουμε προπονητές. Πασχίζουμε να γίνουμε δάσκαλοι.

…πως παίρνουμε μεγάλο εφάπαξ και τους πιστέψαμε. Δεν μπορεί μια ολόκληρη ζωή στις αίθουσες να «κοστίζει» τόσα πολλά χρήματα. Κακώς μας τα κρατούσαν τόσα χρόνια. Έπρεπε να αποκατασταθεί η αδικία.

…πως βουλιάξαμε στη μιζέρια μας και τους πιστέψαμε. Μόνο που το Μάιο φοβήθηκαν μήπως βγούμε από τη μιζέρια μας και μας επίταξαν προληπτικά.

...πως πρέπει να έχουμε σκυμμένο το κεφάλι και τους πιστέψαμε. Με το κεφάλι ψηλά μπορεί να συναντήσει η ματιά μας τη ματιά των μαθητών μας. Και τότε να πάρουμε θάρρος, κουράγιο και λίγη από την άσβεστη φλόγα. Ίσως να γίνουμε και επικίνδυνοι για όσους θέλουν τα σχολεία νεκροταφεία του μυαλού και της ψυχής.

…πως νοιάζονται περισσότερο για τους μαθητές μας από όσο εμείς, αλλά ΔΕΝ τους πιστέψαμε γιατί στο έγκλημα που διαπράττουν εις βάρος των μαθητών, είμαστε αυτόπτες μάρτυρες.

…πως δεν έχουμε τη δύναμη να πάμε σε αγώνα διαρκείας, αλλά ΔΕΝ τους πιστέψαμε. Πήραμε αποφάσεις για το αντίθετο.

Τους λέμε πως…

…δεν γνωρίζουμε από τώρα το πόσο θα αντέξουμε. Γνωρίζουμε όμως πως δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε χωρίς αξιοπρέπεια.

…είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε όρθιοι για όσο περισσότερο μπορούμε και πως δεν ζητάμε πολλά αλλά θέλουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν.

…δεν αισθανόμαστε μόνοι μας γιατί σε τούτη τη μάχη δεν είμαστε μόνοι μας.

Μόνοι τους θα μείνουν αυτοί που προσπαθούν να μας απομονώσουν.

…για όλους μας θα είναι δύσκολα και έχουμε κατανόηση για όσους δεν αντέξουν. Θα είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον και όλοι μας απέναντί σας.

…σε τούτη τη μάχη σκοπεύουμε να είμαστε εμείς οι νικητές. Ειδικά στις συνειδήσεις των μαθητών και των γονιών τους. Ειδικά στις συνειδήσεις τις δικές μας.

…δεν θα τους κάνουμε δώρο τις ζωές μας, το μέλλον των παιδιών μας και των μαθητών μας.

…πως δεν θα δεχτούμε να πετάξουν έξω από το σχολείο συναδέλφους και μαθητές.

…γνωρίζουμε ότι φοβούνται τον αγώνα μας γιατί τρέμουν τις σπίθες.

…ετούτη τη φορά σκοπεύουμε να τους βγάλουμε σε διαθεσιμότητα ή αν προτιμούν, σε πρόγραμμα κινητικότητας που θα οδηγεί στην απόλυσή τους.

Ετικέτες: Χρήστος Κυργιάκης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα