Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Tweet

Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής – Αναμένονται ενισχύσεις από την περιφέρεια - Πρώτο μέλημα να μην ξεφύγει η φωτιά στο βουνό - Οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα τον οικισμό "Αγία Κυριακή"

Τεράστια είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας σε δασική έκταση, στην περιοχή της Βαρυμπομπής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εστία της πυρκαγιάς εντοπίζεται σε πευκόφυτη έκταση που βρίσκεται στην οδό Ιωάννη Μίχα, ενώ πληροφορίες που

δεν επιβεβαιώνονται μέχρι αυτή τη στιγμή αναφέρουν ότι μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα τον οικισμό «Αγία Κυριακή».

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που συνεχώς ενισχύονται αφού η φωτιά όπως επιβεβαιώνουν και αναγνώστες του protothema.gr βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια και κατοικημένη περιοχή.

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, είναι ότι στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι έντασης άνω των 4 μποφόρ.

Συνολικά για την κατάσβεση αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 οχήματα των ΟΤΑ και 5 υδροφόρες με κύριο μέλημα να περιορίσουν το μέτωπο προκειμένου να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού.

Ήδη, έχουν κινητοποιηθεί οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και από άλλες περιφέρειες, και από ώρα σε ώρα, αναμένεται να φτάσουν στο σημείο 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από τη Θεσσαλία και ανάλογες δυνάμεις από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και για την Τρίτη υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για την περιοχή της Αττικής.

protothema.gr

Tags: Βαρυμπόμπη Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα