Μ-Λ ΚΚΕ: "Πολυδιάστατη" υποτέλεια απέναντι στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις

Παρά τους ισχυρισμούς της Ε.Ε. για τη «ρύθμιση» του τεράστιου χρέους του Δημοσίου, το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύνεται, αλλά και διογκώνεται.

Η θηλιά του χρέους, σε συνδυασμό με την παρατεινόμενη καθυστέρηση της «επενδυτικής Άνοιξης», οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα, με συνέπεια μεγαλύτερες παραχωρήσεις προς τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις προς την εργατική τάξη, ακόμα μεγαλύτερες αυταπάτες προς το λαό. Η «δίκαιη ανάπτυξη», παρά τους περιφερόμενους κυβερνητικούς θιάσους, δεν πείθει, από τη στιγμή

που η τεράστια πλειοψηφία του λαού βουλιάζει κάτω από το βάρος της οκτάχρονης -παρατεινόμενης- μνημονιακής πολιτικής που χαρακτηρίζεται από τον εργασιακό Μεσαίωνα, τη ληστρική εκμετάλλευση, τη φοροληστεία, την ανεργία, τη φτώχεια και την τεράστια υπερχρέωση των λαϊκών νοικοκυριών. Εξ άλλου, όλο το αναπτυξιακό-επενδυτικό «αφήγημα» Τσίπρα βασίζεται στο ξεπούλημα της περιουσίας του Δημοσίου (αεροδρόμια, αδόμητα οικόπεδα, λιμάνια, νερά, αποχέτευση, συγκοινωνίες, μεταφορές, ενέργεια, κλπ.), ή ακόμα και των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Χωρίς την παραμικρή ντόπια ανάπτυξη πρωτογενούς ή δευτερογενούς τομέα, οι οποίοι καταστρέφονται και εγκαταλείπονται στην τύχη τους. Για να κάνει ελκυστικότερο το «επενδυτικό περιβάλλον», η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. -ακολουθώντας το παράδειγμα των προηγουμένων αστικών κυβερνήσεων- φρόντισε προηγουμένως να αποψιλώσει ακόμα παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς και τα μεροκάματα, να μειώσει δραστικά το βιοτικό επίπεδο του λαού και να αφοπλίσει στο όνομα της «αριστεράς» με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες το μαζικό κίνημα. Και η πολιτική αυτή φαίνεται να αποδίδει. Προς το παρόν.

Μέσα από τα τεράστια αδιέξοδα, η κυβέρνηση Τσίπρα στρέφεται στη «φυγή προς τα εμπρός», προσφέροντας τώρα στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό «γη και ύδωρ», υπερφαλαγγίζοντας τη ΝΔ στην υποτέλεια, ξεπουλώντας τα εθνικά συμφέροντα και βουλιάζοντας το λαό ακόμα πιο βαθιά στο τέλμα της εξάρτησης. Κι αφού η συγκυβέρνηση αλυσόδεσε τη χώρα και το λαό -μέχρι το 2060- στα δεσμά της ευρωπαϊκής επιτροπείας, δηλώνει τώρα υποταγή όχι μόνο στους οικονομικούς και ενεργειακούς σχεδιασμούς, αλλά και στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Αποκηρύσσοντας κάθε ενεργειακή σχέση με τη Ρωσία, προτάσσει πλέον ανοιχτά και απροκάλυπτα το δόγμα του «ανήκομεν εις την Δύσιν»!

Σε ό,τι αφορά τα άμεσα ανταλλάγματα, η κυβέρνηση δεν φαίνεται προς το παρόν να παίρνει απολύτως τίποτα, πέραν των γνωστών υποσχέσεων για μελλοντικές επενδύσεις σε ενεργειακά, μεταφορές, τουρισμό, κλπ.,κλπ.. Αντίθετα δίνει. Δίνει θέσεις εργασίας στην Lockheed Martin, για την άμεση αναβάθμιση των F-16, ύψους 2,4 δις €. Προφανώς, αργότερα, η μεγαλοαστική τάξη θα κληθεί να συμμετάσχει σε διάφορους ρόλους, στα επεκτατικά σχέδια των ΗΠΑ ή στο ρήμαγμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας. Για το λαό, ωστόσο, είναι βέβαιο πως πολύ γρήγορα θα εμφανιστούν τα πρώτα μηνύματα της αντιλαϊκής επίθεσης, καθώς επίσης και η βαθύτερη εμπλοκή στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς.

Ο φιλοαμερικανισμός έχει ήδη περονιάσει την κυβέρνηση Τσίπρα. Η δήλωση του βουλευτή του, Σ. Παπαδόπουλου, ότι: «…το σύνθημα “Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι” δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα, …όπου υπάρχουν πάρα πολλοί φονιάδες...», επιχειρεί να ξεπλύνει τα εγκλήματα των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, μεταθέτοντάς τα στα τρομοκρατικά τους δημιουργήματα, όπως η Αλ Κάιντα, ο ISIS, κλπ.

Αυτό που επιζητά η συγκυβέρνηση και η μεγαλοαστική τάξη της χώρας είναι ο μεγαλόπνοος γεωστρατηγικός στόχος της αναβάθμισης του περιφερειακού ρόλου της Ελλάδας, στους τομείς της Ενέργειας, των Μεταφορών, του Εμπορίου, σε πλήρη εξάρτηση με τα αμερικάνικα μονοπώλια. Αλλά και όλα τα αστικά κόμματα «εκτιμούν» ότι η κρίση στις σχέσεις των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών με την Τουρκία δημιουργεί προϋποθέσεις αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, συμφωνούν απόλυτα με το ξεπούλημα κομματιών της δημόσιας περιουσίας σε γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά, κινέζικα, ρωσικά, κ.α. συμφέροντα, στο όνομα της «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής».

Πρόκειται για μια «πολυδιάστατη» πολιτική υποτέλειας απέναντι στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που μετατρέπει τη χώρα σε πεδίο άγριου ανταγωνισμού, αφού το κάθε ιμπεριαλιστικό κέντρο προσπαθεί να θωρακίσει και να επεκτείνει τα δικά του συμφέροντα. Η χώρα μοιάζει με καρύδι που στριφογυρίζει ανερμάτιστο ανάμεσα στις μυλόπετρες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών!

Γραφείο Τύπου Μ-Λ ΚΚΕ

Μ-Λ ΚΚΕΤραμπΤσίπραςυποτέλεια
Keywords
Τυχαία Θέματα