Λειτουργικά κενά στα σχολεία των Κυκλάδων, του αιρετού Χρήστου Φιρτινίδη

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Φιρτινίδης Χρήστος                                                     Θήρα 21-10-2012

Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων

Της «Αυτόνομης Κυκλαδικής Συνεργασίας»

Λειτουργικά κενά στα σχολεία των Κυκλάδων

 

Συνάδελφοι

Στο τελευταίο ενημερωτικό, πριν από ένα μήνα περίπου, σας κοινοποίησα τα λειτουργικά

κενά στα σχολεία του νομού μας, καταγράφοντας τις τεράστιες ελλείψεις και  καταδεικνύοντας την ανάγκη της άμεσης αναπλήρωσης, ώστε να ξεκινήσει επιτέλους η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλες τις σχολικές μονάδες των νησιών μας.

Η διοίκηση και η ηγεσία του υπουργείου, αποδεικνύοντας την «ευαισθησία» και το αμείωτο «ενδιαφέρον», ιδιαίτερα για τις παραμεθόριες, προβληματικές νησιωτικές περιοχές, φρόντισε! να διορίσει 26(!) αναπληρωτές καθηγητές των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04( οι 3 δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό) και ενώ τα πλήρη λειτουργικά κενά που είχαν δοθεί, την τελευταία φορά, από το ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων ήταν 40.

Οσον αφορά στα κενά των υπόλοιπων κλάδων είναι 140, δεν έχει γίνει ούτε ένας (1)  διορισμός, και δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν και πότε θα γίνουν διορισμοί. Αποτέλεσμα, μετά και  τις τελευταίες  τοποθετήσεις των αναπληρωτών, πολλά σχολεία, ιδιαίτερα των μικρών νησιών όπως στο Κουφονήσι ,την Σχοινούσα, την Αμοργό, να μην μπορούν να ξεκινήσουν την λειτουργία των τμημάτων τους, ούτε καν στα μαθήματα κατεύθυνσης.

Όμως και τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ των μεγάλων νησιών οι ελλείψεις καθηγητών ειδικοτήτων, όπως στο ΕΠΑΛ Θήρας με 330 μαθητές, λειτουργούν με μειωμένο ωράριο, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη χαθεί δεκάδες διδακτικές ώρες ( Τα λειτουργικά κενά τα οποία παραθέτω αναλυτικά, είναι σήμερα  160(!) )

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τέσσερις ΕΛΜΕ του νομού μας, τονίζουν:

« Η έλλειψη εκπαιδευτικών από τα σχολεία μας δεν είναι αποτέλεσμα κακού σχεδιασμού του υπουργείου παιδείας, αλλά πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ να επιτεθούν στις όποιες κοινωνικές κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στη χώρα μας στην παιδεία. Με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, με την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, με την επικείμενη αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών η τρόικα εσωτερικού προσπαθεί να λειτουργήσει τις σχολικές μονάδες, χωρίς να ενδιαφέρεται για την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και την εξαθλίωση των εκπαιδευτικών

Οι ΕΛΜΕ του νομού Κυκλάδων απαιτούν την άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μονίμων ή αναπληρωτών καθηγητών και καλούν τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους σε αγώνα διαρκείας για ανατροπή της πολιτικής που εξαθλιώνει τη ζωή τη δικιά μας και των παιδιών μας»

Συνάδελφοι, η πολιτική της κυβέρνησης των μνημονίων και της τρόϊκας είναι δεδομένη. Απομένει να δούμε την βούληση και την αποφασιστικότητ

Keywords
Τυχαία Θέματα