Λαθρεμπόριο ποτών - Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που τροφοδοτούσε νυχτερινά μαγαζιά

Τα μέλη της στη συνέχεια έδιναν τα ποτά στα καταστήματα με πλαστές ετικέτες νόμιμων εισαγωγέων-διανομέων.

Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, ηλικίας 45, 45 και 55 ετών και αναζητούνται άλλοι τρεις Έλληνες, ένας 66χρονος καθώς και οι δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας, ηλικίας 30 και 34 ετών.

Μετά από έλεγχο στην έδρα της εταιρείας στον Κορυδαλλό, με τη συμμετοχή κλιμακίων υπαλλήλων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής και της Χημικής Υπηρεσίας Πειραιά,

βρέθηκαν στους υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους, μεγάλος αριθμός φιαλών οινοπνευματωδών ποτών, θερμικά πιστόλια, ειδικές ξύστρες, μπουκάλια αλκοολούχων λοσιόν για φαρμακευτική χρήση, σταγονομετρητές, καθώς και μία σακούλα που περιείχε αφαιρεθείσες ετικέτες και ταινίες ασφαλείας από τα παρανόμως εισαγόμενα οινοπνευματώδη ποτά.

Επίσης στο χώρο βρέθηκαν αναποδογυρισμένες φιάλες ποτών σε ποτήρια γεμάτα με υγρό, προκειμένου να αποκολληθεί η ταινία ασφαλείας από το καπάκι της φιάλης, βουλγαρικής προέλευσης.

Στο χώρο πήγε εκπρόσωπος των εταιρειών των αλκοολούχων ποτών, ο οποίος διαπίστωσε την πλαστότητα – παραποίηση των εμπορικών σημάτων των προϊόντων. Κλιμάκιο επίσης ελεγκτών του Ι.Κ.Α. διενήργησε έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν στην εταιρεία απασχολούνταν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

Η ζημιά των δικαιούχων εταιρειών υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος εκτιμώνται σε πολλαπλάσια του παραπάνω ποσού

Από τις έρευνες στην έδρα της εταιρείας καθώς και στην αποθήκη της στην Μαγούλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

5.294 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών διαφόρων ετικετώνΕξοπλισμός παρασκευής- μίξης και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτώνΧιλιάδες πλαστές ετικέτες30 ρολά με αυτοκόλλητα93 κούτες με ενδύματα, απομίμηση επώνυμων εταιρειώνΣημειώσεις πελατών και άλλα έγγραφα.Πλήθος μηχανημάτων ιατρικής χρήσης, η προέλευση των οποίων καθώς και η χρήση τους ερευνάται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση στον Ανακριτή, όπου μετά την απολογία τους εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα προσωρινής κράτησης.

εγκληματική οργάνωσηλαθρεμπόριο ποτώνΕΛΑΣ. Ε.Ε
Keywords
Τυχαία Θέματα