ΛΑ-ΑΑΣ: Αντιπολεμική συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΛΑ-ΑΑΣ)

ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!
ΕΞΩ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ !
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9
Κεντρική είσοδος του Λιμανιού (Κουντουριώτη και Ι.Δραγούμη) 7.00μμ

Νέα πρόκληση για τον λαό της Θεσσαλονίκης αποτελεί η παρουσία στον Θερμαϊκό του USS

Mount Whitney στα πλαίσια ανάδειξης των ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ. Η παρουσία των ΗΠΑ στη ΔΕΘ δεν είναι μία απλή τυπική παρουσία και ο χαρακτηρισμός της ως τιμώμενης χώρας δεν είναι απλά και μόνο ο τίτλος που αποδίδεται σε κάθε εκθέτη σαν ένας καθιερωμένος θεσμός. Η συμμετοχή τους σε αυτήν τη ΔΕΘ δεν έχει καμία σχέση με άλλες προηγούμενες τόσο στην έκταση, το επίπεδο, όσο και στην συμμετοχή υψηλών κρατικών αξιωματούχων και οικονομικών παραγόντων. Άλλωστε, ο Πάιατ, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, δήλωσε σε συνέντευξή του: «Η δράση των ΗΠΑ στη ΔΕΘ είναι η πιο σημαντική δράση των ΗΠΑ στη Β. Ελλάδα από το σχέδιο Μάρσαλ σε όρους κλίμακας και εμπλοκής και στο ευρύ φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων», ενώ ξεκαθάρισε ότι η ΔΕΘ αποτελεί απλά και μόνο την αρχή ώστε η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Β. Ελλάδα να καταστούν πυλώνες για τα αμερικανικά και τα αμερικανονατοϊκά οικονομικά και στρατιωτικά συμφέροντα στα Δυτικά Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις απαιτήσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, προσδένοντας ακόμα πιο σφιχτά την Ελλάδα στο φιλοπόλεμο άρμα των ΗΠΑΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, υπόσχεται νέες βάσεις και κάθε είδους διευκολύνσεις δίνοντας γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, μετατρέποντας τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο των Αμερικάνων, περιφρονώντας τα αντιπολεμικά – αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια εκστρατεία εξαπάτησης του λαού για το υποτιθέμενο τέλος των μνημονίων. Στην πραγματικότητα όμως η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά εντείνεται με το λεγόμενο «πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης».
Αυτή η πολλαπλή εξάρτηση – στρατιωτική, οικονομική, πολιτική – από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, η πολιτικό-οικονομική εξάρτηση από τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές πρέπει να συνειδητοποιηθεί βαθιά από τον ελληνικό λαό, πρέπει να γίνουν αντιληπτοί οι θανάσιμοι κίνδυνοι που εγκυμονούν και ο λαός να παλέψει για να αποτινάξει αυτόν το ζυγό.
• ΕΞΩ ΗΠΑΝΑΤΟ – ΕΕ – ΔΝΤ
• ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ –ΔΝΤ
• ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗΔΟΥΛΕΙΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
Keywords
Τυχαία Θέματα