ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Καρμανιόλα για τις κοινωνικές δαπάνες

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Στα 12,5 δισ. ευρώ τα εμφανιζόμενα ελλείμματα για το α\' εξάμηνο του 2012

Στα 40,9 δισ. ευρώ έφτασαν στο α\' εξάμηνο του 2012 οι δαπάνες για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους, έναντι ποσού ύψους μόλις 23,2 δισ. ευρώ που αποδόθηκε για τις κάθε είδους πρωτογενείς δαπάνες, όπως για συντάξεις, μισθούς, ασφάλιση, περίθαλψη, κοινωνική προστασία κ.ά.! Στις συνιστώσες της εγκληματικής αντιλαϊκής πολιτικής είναι η υποχώρηση των φορολογικών

εσόδων εξαιτίας της ραγδαίας υποχώρησης των λαϊκών εισοδημάτων και της κατανάλωσης, η καρατόμηση και των κοινωνικών δαπανών που έχουν να κάνουν με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι οι κάθε είδους επιχειρήσεις πλήρωσαν συμβολικό φόρο ύψους 630 εκατ. ευρώ, μόλις το 2,8% της συνολικής πίτας των φοροεσόδων που φορτώνουν στα λαϊκά στρώματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών:

Φόροι: Διαμορφώνονται στα 21,4 δισ. ευρώ (από 22 δισ. ευρώ πέρσι), με ρυθμό υποχώρησης 2,7%, που έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με τη φοροληστεία που εξαπέλυσαν ενάντια στα λαϊκά στρώματα.

Δαπάνες: Εμφανίζουν οριακή αύξηση, γεγονός που έχει να κάνει με τη διόγκωση των τόκων, χώρια τα χρεολύσια που τα εμφανίζουν σε άλλο λογαριασμό. Στο α\' εξάμηνο διαμορφώθηκαν στα 33,6 δισ. ευρώ. Οι λεγόμενες «πρωτογενείς δαπάνες» (συντάξεις, μισθοί, Ασφάλιση, Πρόνοια κλπ.) διαμορφώνονται στα 23,8 δισ. ευρώ (από 25,6 δισ. ευρώ πέρσι) με ρυθμό υποχώρησης 7%.

Κρατικά ελλείμματα: Φτάνουν στα 12,5 δισ. ευρώ από 13,1 δισ. ευρώ στο α\' εξάμηνο του 2011.

Εμπορικό έλλειμμα

Ανθεκτικά ακόμη και σε συνθήκες οξυμένης καπιταλιστικής κρίσης, κάθετης πτώσης των εμπορικών δοσοληψιών, βύθισης και του παραγόμενου ΑΕΠ αποδείχνονται τα εμπορικά ελλείμματα της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας, που αφορούν στο 5μηνο Γενάρης - Μάης 2012, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας διαμορφώθηκε στα 9,3 δισ. ευρώ, διογκούμενο κατά 1,9 δισ. ευρώ το μήνα. Στο ίδιο διάστημα το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (οι κάθε είδους οικονομικές δοσοληψίες με τα άλλα κράτη) διαμορφώθηκε στα 6,8 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα