Κολύμβηση στα Δημοτικά: Αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή της

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποφασίζει την εφαρμογή της διδασκαλίας του αντικειμένου της κολύμβησης στη Γ’ τάξη και όπου δύναται και στη Δ΄ τάξη των Δημοτικών σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2018-2019.

Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού, την εξοικείωση

των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, την απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.

Την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης του μαθήματος έχουν οι ορισμένοι από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. και Δ.Ε. Συντονιστές Κολύμβησης, εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα κατά προτεραιότητα στην κολύμβηση, οι οποίοι εδρεύουν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της επικράτειας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Δημοτικά σχολείαδιδασκαλία κολύμβησηςκολύμβησηπρωτοβάθμια εκπαίδευσηΕπισυνάψεις: kolymvisi.pdf
Keywords
Τυχαία Θέματα