Κινητοποιήσεις στη Νέα Υόρκη μετά τη δολοφονία 16χρονου από αστυνομικούς

Κοινωνία

alfavita.gr

Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα οι Νεοϋρκέζοι έχουν βγει στους δρόμους για, μετά την άγρια δολοφονία του 16χρονου Kimani Gray το περασμένο Σάββατο από την αστυνομία. Οι ντόπιοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν μέχρι οι αστυνομικοί να παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: "Πώς γράφεται ο ρατσισμός; Αστυνομία της Νέας Υόρκης" και "Αυτοί λένε κάντε πίσω, εμείς λέμε αντεπίθεση", "Σταματήστε να σκοτώνεται τα παιδιά μας", φώναξε

μια γυναίκα από τα μεγάφωνα. Το κλίμα στην περιοχή είναι ιδιαίτερα τεταμένο καθώς ο ρατσισμός στην περιοχή κλιμακώνεται και οι δηλώσεις της αστυνομίας ρίχνουν λάδι στη φωτιά λέγοντας χαρακτηρίστηκα ότι πυροβόλησε τον 16χρονο γιατί «φερόταν παράξενα και τράβηξε όπλο». Ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ο Κιμάνι Γκρέι απλώς έφτιαχνε το παντελόνι του και εκτελέστηκε από τους μυστικούς αστυνομικούς

Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι καθώς όπως λένε, δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομική βία ξεπερνάει κάθε όριο απέναντι σε έγχρωμους και μετανάστες. Η δικαιοσύνη κλείνει διαρκώς τα μάτια σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στις διαδηλώσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης έγιναν πάνω από 40 συλλήψεις και τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσία συνεχίζονται σε κάθε κινητοποίηση.

Tags: αστυνομίαΝέα Υόρκη
Keywords
Τυχαία Θέματα