ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Να μην συνεργαστεί κανείς στον διαμελισμό των συναδέλφων! Προσλήψεις τώρα!

Tweet

ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Να μην συνεργαστεί κανείς στον διαμελισμό των συναδέλφων! Προσλήψεις τώρα!

Ο νόμος είναι σαφής: Κάθε καθηγητής-καθηγήτρια στο σχολείο όπου υπηρετεί, με οργανική, με απόσπαση, με τοποθέτηση, παίρνει πρώτα τις ώρες της πρώτης ανάθεσης και συμπληρώνει το ωράριό του με ώρες δεύτερης ανάθεσης. Αυτό ορίζει όχι μόνο ο νόμος, αλλά και όλα τα πρόσφατα Προεδρικά Διατάγματα και οι αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό δε μπορεί κανείς Περιφερειάρχης, κανείς Διευθυντής, κανένα ΠΥΣΔΕ, αν δεν θέλει να παρανομήσει, να υποχρεώσει τον-την οποιονδήποτε διδάσκοντα να μετακινηθεί αφήνοντας ώρες πρώτης ανάθεσης για να διδάξει, σε άλλο σχολείο, ώρες δεύτερης ανάθεσης!

Όσο δεν επιτρέπεται να αμφισβητείται άμεσα ή έμμεσα η οργανικότητα, άλλο τόσο δε μπορεί να αμφισβητηθούν οι αναθέσεις. Δε μπορεί να αναστατώνονται, κάθε λίγο και λιγάκι, τα σχολεία (σχεδόν όλα), να ταλαιπωρούνται μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, προκειμένου να υπηρετηθούν τα συμφέροντα της ΤΡΟΙΚΑ και των Δανειστών!

Όλα έχουν ένα όριο. Κι αν ο κ. Αρβανιτόπουλος, που έδιωξε απ’ τα σχολεία περίπου 10.000 αναπληρωτές, με χίλιες δύο μεθοδεύσεις (αύξηση ωραρίου, συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, σύμπτυξη τμημάτων κ.τ.λ.), που έβαλε σε διαθεσιμότητα-απόλυση, εν μια νυκτί, 2000 εκπαιδευτικούς, αρνείται πεισματικά να κάνει κάποιες δεκάδες προσλήψεις για να καλύψει τα εκρηκτικά κενά στα σχολεία, που ο ίδιος δημιούργησε, αν δεν έχει κανένα όριο υπηρετώντας την πολιτική και τις απαιτήσεις του όποιου Τόμσεν, πρέπει να το βάλουμε εμείς, όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά!

Αυτή τη στιγμή ο κ. Αρβανιτόπουλος (και η κυβέρνησή του) αρνούμενος να διορίσει και επιχειρώντας «να βγάλει απ’ τη μύγα ξύγκι’, να «διαμελίσει» μέχρι μορίου τους εκπαιδευτικούς, ζητά συνενόχους στους Περιφερειάρχες, στο ΚΥΣΔΕ, στους Διευθυντές, στα ΠΥΣΔΕ. Δεν πρέπει κανείς εκπαιδευτικός να του την προσφέρει. Δεν πρέπει κανείς εκπαιδευτικός να συνδέσει το όνομα του, την τύχη του, την όποια εξέλιξή του μ’ αυτή την πολιτική που καταρρακώνει την εκπαίδευση, τις οικογένειές μας, την ίδια μας τη ζωή. Στην κατάσταση αυτή όλοι έχουμε τις ευθύνες μας!

Ας σκεφτούμε: Σε ποιο Υπουργείο, σε ποια υπηρεσία, σε ποια δημόσια και ιδιωτική επιχείρηση, σε ποιο εργοστάσιο, σε ποιο νοσοκομείο, δικαστήριο, στρατόπεδο, πού, τέλος πάντων, οι εργαζόμενοι, τα στελέχη, οποιοσδήποτε, εργάζονται ταυτόχρονα σε τέσσερα και πέντε μέρη, τόπους, έδρες, την ίδια εβδομάδα!!! Κανείς και καμία, με οποιοδήποτε πρόσχημα, δεν επιτρέπεται να γίνει συνεργός σ’ αυτή την αθλιότητα.

Ας σκεφτούμε και τούτο: Ο κ. Αρβανιτόπουλος και η κυβέρνησή του, νύχτα ή μέρα αδιάφορο, θα φύγουν, όπως φεύγουν οι ακρίδες, όπως έφυγαν οι κάθε λογής κατακτητές και συνεργοί τους. Εμείς όμως θα μείνουμε πάλι στο λειτούργημά μας, στις τάξεις μας, στα καθήκοντά μας. Θα μείνουμε με τις πληγές μας, αλλά και τις μνήμες μας! Θα μείνουμε και θα ξαναχτίσουμε ό, τι γκρέμισαν και γκρεμίζουν. Με νέα πιο στέρεα υλικά, με νέους πιο καλούς και έμπειρους μαστόρους. Θα βρούμε αργά ή γρήγορα τους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής μας, τα χαμένα όνειρά μας, έχοντας, κοντά σ’ όλα τα άλλα κι ένα μεγάλο πανό με τις λέξεις «Δεν ξεχνώ!».

http://anexartitosima.wordpress.com

Tags: Προσλήψεις αναπληρωτών Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα