Καθιερώνεται η ενισχυτική διδασκαλία στα ΕΠΑΛ

Συντάκτης: Διαλεκτή Αγγελή

Καθιερώνεται η «εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία» στα Επαγγελματικά Λύκεια, με τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Παιδείας, στο Σχέδιο Νόμου «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» που συζητείται στη Βουλή.

Στόχος η βελτίωση των μαθησιακών επιδόσεων των μαθητών των ΕΠΑΛ

και η παιδαγωγική τους υποστήριξη.

Βάσει της κατατεθείσας τροπολογίας, η ενισχυτική διδασκαλία θα παρέχεται παράλληλα με τη βασική διδασκαλία στις τάξεις των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και θα χρηματοδοτείται είτε από εθνικούς είτε από κοινοτικούς πόρους. Διευκρινίζεται ότι στον νέο αυτό θεσμό μπορούν να απασχοληθούν μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.

Την ίδια στιγμή ορίζεται ότι οι απόφοιτοι των εσπερινών ΕΠΑΛ έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται στις εξετάσεις πιστοποίησης προσόντων, αφού έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον 300 ωρομίσθια στην ειδικότητά τους, χωρίς να υποχρεούνται να παρακολουθήσουν το «Μεταλυκειακό Ετος – Τάξη Μαθητείας». Σημειώνεται ότι η δυνατότητα αυτή προϋπήρχε, με τη διαφορά ότι οι απόφοιτοι έπρεπε να είχαν συμπληρώσει 600 ημερομίσθια.

Πηγή: efsyn.gr

ΕΠΑΛενισχυτική διδασκαλία
Keywords
Τυχαία Θέματα