Κατέσχεσαν το κοινωνικό μέρισμα που καταβλήθηκε στους πρώτους δικαιούχους

Tweet

Σάλο έχουν προκαλέσει από το πρωί οι καταγγελίες για κατάσχεση του μερίσματος, κάποιων δικαιούχων από τις τράπεζες για ληξιπρόθεσμες οφειλές και κάρτες.

Το κοινωνικό μέρισμα, θα ήταν διαθέσιμο σήμερα για πάνω από 200.000 νοικοκυριά. Κάποιοι που πήγαν από το βράδυ στα ΑΤΜ για να ελέγξουν την καταβολή, κάνοντας ενημέρωση του λογαριασμού μέσω του αυτόματου μηχανήματος είδαν το ποσό να μπαίνει στο λογαριασμό

και να βγαίνει αυτόματα λόγω κατάσχεσης για οφειλές!

Ο νόμος είναι σαφής και αναφέρει το εξής: «Το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα».

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκαθίζει από την άλλη ότι δεν έχει καμία ανάμιξη, ενώ ο υφυπουργός εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε να επικοινωνήσει με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, οι τράπεζες θα κληθούν να κάνουν τους αντιλογισμούς όλων των πράξεων ώστε να εμφανισθούν ξανά τα χρήματα του μερίσματος στους δικαιούχους. Αυτό θα γίνει είτε σήμερα Παρασκευή είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Tags: κοινωνικό μέρισμακατασχέσεις Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα