Καταργούνται οι απουσίες μαθητών Λυκείου σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη από το νέο σχολικό έτος - Τι άλλο αλλάζει

Ο Υπουργός Παιδειας Κώστας Γαβρόγλου έκανε δεκτή την εισήγηση του ΙΕΠ η οποία προβλέπει την κατάργηση υποχρεωτικής παρακολούθησης μαθημάτων για τους μαθητές της Γ Λυκείου, ενός αριθμού Λυκείων της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης.

Η απόφαση θα υλοποιηθεί από το νέο σχολικό έτος ενώ θα δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να παρακολουθούν

Ονόματα και αριθμοί

Τα σχολεία

θα είναι συνδεδεμένα ηλεκτρονικά με κεντρικό κόμβο του υπουργείου Παιδείας και ο ο καθηγητής πριν ξεκινήσει το μάθημα θα δηλώνει ηλεκτρονικά αριθμό και ονόματα μαθητών που
παρακολουθούν το μάθημά του.

Ερωτηματολόγια

Στο τέλος καθε μήνα θα δίνονται στους μαθητές ανώνυμα ερωτηματολόγια που θα κινούνται γύρω από τους παράγοντες της συμμετοχής ή μη ανά μάθημα.

Πιλοτικά: Τέλος η δουλειά για το σπίτι

Σε Δημοτικά επίσης της Κρήτης και Θεσσαλονίκης, οι δάσκαλοι δεν θα δίνουν στους μαθητές δουλειά για το σπίτι αλλά θα γίνονται όλα μόνο στο σχολείο.

Επέκταση του μέτρου σε ολα τα σχολεία

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να επεκτατθεί και σε άλλα Λύκεια της χώρας, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής εφαρμογής.

Το δοκιμαστικό αυτό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, όπως αναφέρει το αιτιολογικό της απόφασης, στόχο δεν έχει την αξιολόγηση , αλλά την αναζήτηση των παραγόντων που μετά τον Μάρτιο μέχρι και τη λήξη των μαθημάτων οι αίθουσες της Γ. Λυκείου είναι σχεδόν άδειες.

Σημειώνεται ότι η επιλογή της Κρήτης και Θεσσαλονίκης ήταν τυχαία και δεν έχει σχέση με αριθμό απουσιών ή κάποιο άλλο γεγονός.

απουσίεςαπουσίες μαθητώνΚώστας Γαβρόγλου
Keywords
Τυχαία Θέματα