Καταγγελία της ΓΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαϊας στη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαϊας

Tweet

Πάτρα 10/9/2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Α ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

ΣΤΗΝ Δ/ΝΤΡΙΑ Β/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ.

Το «μεταρρυθμιστικό» έργο του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ενώ βρισκόμαστε στην δεύτερη εβδομάδα δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου των ΕΠΑΛΕΠΑΣ στις ειδικότητες που οι συνάδελφοι μας εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Είναι αυτονόητο ότι ξεχειλίζει η αγωνία αλλά και η οργή και η αγανάκτηση στους μαθητές των σχολείων αυτών, πολλοί από τους οποίους διαμένουν μακριά από την Πάτρα βλέποντας καθημερινά τους υπεύθυνους γι αυτή την κατάσταση, να αυτοδιαψεύδονται.

Τη Δευτέρα 9/9/2013 ομάδα μαθητών των συγκεκριμένων σχολείων διαμαρτυρήθηκε έντονα στη Δ/ντρια Εκπ/σης, μετά την δεύτερη αναβολή των εξετάσεων, ενώ την Τρίτη 10/9/2013 τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή όταν στην δικαιολογημένη αντίδραση του Προέδρου του 15/μελούς της Ά ΕΠΑΣ, για την αδυναμία της Διοίκησης να δώσει λύση, η Δ/ντρια Εκπαίδευσης κάλεσε την Αστυνομία με πρόφαση μια δήθεν ανάρμοστη συμπεριφορά.

Με παρέμβαση της ΕΛΜΕ και ομάδας συναδέλφων αποσύρθηκε μια δυσάρεστη εξέλιξη σε βάρος του μαθητή και ζητήθηκε με αποφασιστικότητα να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Υπήρξε δε η επισήμανση στην Δ/ντρια ότι δε θα δεχτούμε να μετακινηθούν στα σχολεία οι συνάδελφοι που πρόσφατα μετατάχτηκαν στη Δ/νση Β/μιας Εκπαίδευσης, εξαιρούμενοι της διαθεσιμότητας, καθώς δεν μπορεί να τους μεταχειρίζεται η πολιτεία με τέτοιο τρόπο.

Καταγγέλουμε ως απαράδεκτη την πρωτόγνωρη αυτή ενέργεια της Δ/ντριας να εμπλέξει την Αστυνομία και μάλιστα σε βάρος μαθητή, έστω και αν αυτός είναι ενήλικος.

Η πράξη της καταδεικνύει πως είναι απέναντι στο δικαίωμα των παιδιών σε αξιοπρεπείς συνθήκες μόρφωσης και συνολικά απέναντι στο Εκπαιδευτικό κίνημα . Της δηλώνουμε πως σε κάθε περίπτωση θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των μαθητών μας στη μάθηση και των συναδέλφων μας στην εργασία.

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ά ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

Tags: Α ΕΛΜΕ Αχαϊας Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords