Καταγγελία για τη μη πραγματοποίηση ικανού αριθμού αποσπάσεων, των αιρετών Βασίλη Σίμου και Δημήτρη Δραγανιδάκη

Tweet

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σίμου Βασιλείου και Δραγανιδάκη Δημήτρη

Το Υπουργείο Παιδείας, μετά τη μη πραγματοποίηση ικανού αριθμού αποσπασμένων εκπαιδευτικών, για την ικανοποίηση των πραγματικών λειτουργικών αναγκών, δίνει τη χαριστική βολή στην Εκπαίδευση.

Τα λειτουργικά κενά σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και ειδικότητες, είναι πάρα πολλά στο Νομό μας και σε καμία περίπτωση δεν

θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες χωρίς την παρουσία των αποσπασμένων εκπαιδευτικών.

Απόρροια αυτής της προσχηματικής εκπαιδευτικής πολιτικής είναι, να έχουμε αρνητικές επιπτώσεις στη στελέχωση των σχολικών μονάδων του νομού μας, η οποία μεταφράζεται από την πλευρά της διοίκησης με συγχωνεύσεις τμημάτων, κλείσιμο ολοημέρων, υποβιβασμούς σχολείων και λειτουργία πολυπληθών τμημάτων, σαν τη μοναδική λύση.

Ως αιρετοί, καταγγέλλουμε αυτήν την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και της διοίκησης και αποχωρούμε από τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Ν.Λάρισας, με τη σύμφωνη γνώμη των Δ.Σ των Συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε Λάρισας και Ελασσόνας, μη δυνάμενοι να νομιμοποιήσουμε τακτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Αυτή η μνημονιακή πολιτική, καταστρέφει την εκπαίδευση και την ίδια τη χώρα.

Οι εκπαιδευτικοί είναι άνθρωποι με δικαιώματα, ανάγκες και υποχρεώσεις και στην σημερινή κατάσταση που βρισκόμαστε εξ αιτίας του μνημονίου, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα πρέπει το Υπουργείο να δώσει λύση και να πραγματοποιήσει τις αποσπάσεις με βάση τις πραγματικές λειτουργικές ανάγκες του Νομού μας. Τα προβλήματα δεν τα σκεπάζουμε τα επιλύουμε.

Πολιτική σημαίνει όραμα και όποιος δεν μπορεί να το δώσει καλύτερα να κάνει κάτι άλλο πιο χρήσιμο. Στον αγώνα αυτόν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και δεν περισσεύει κανείς.

Tags: αιρετόςΒασίλης ΣίμοςΔημήτρης Δραγανιδάκης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα