Κατάληψη στη ΔΔΕ Κέρκυρας για τις απολύσεις

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

EΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                            Κέρκυρα 21/11/2012

Ε. ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΟΣ 12

ΚΕΡΚΥΡΑ

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με υπερεπείγουσα εγκύκλιο του το Υπουργείο Παιδείας ζητά τα ονοματεπώνυμα των εκπαιδευτικών στους οποίους επιβλήθηκαν οι ποινές της προσωρινής

ή οριστικής παύσης καθώς και των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (χωρίς να έχουν ακόμα αποφανθεί για την ενοχή τους ή όχι) για σωρεία αδικημάτων όπως:

Πράξεων με τις οποίες εκδηλώνεται άρνηση αναγνώρισης του συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία. Της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας. Της εξαιρετικώς σοβαρής απείθειας. Της φθοράς λόγω ασυνήθιστης χρήσης ή εγκατάλειψης ή παράνομης χρήσης πράγματος το οποίο ανήκει στην Υπηρεσία.

Οι περιπτώσεις αυτές σύμφωνα με ν. 4093/2012 ή αλλιώς το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-16» η με άλλα λόγια το Μνημόνιο 3 τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία.

Περιπτώσεις αυτοδίκαιης αργίας προβλέπονται ήδη από τον ισχύοντα αντιδραστικό δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (ν.3528/2007) για υπαλλήλους που έχουν καταδικαστεί από ποινικά δικαστήρια ή αποφάσεις υπηρεσιακού συμβουλίου με ποινή την οριστική παύση. Δυνητική αργία προβλέπεται από το Δ.Κ «αν συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος ή υπηρεσιακοί λόγοι» ακόμη και σε περιπτώσεις που ο υπάλληλος είναι σε πειθαρχική δίωξη, η οποία δεν έχει τελεσιδικήσει.  

Το καινούργιο και βαθύτατα αντιδημοκρατικό είναι ότι η ισχύουσα «δυνητική αργία» σε περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων υπό διερεύνηση (που έτσι και αλλιώς ακυρώνει στην πράξη το τεκμήριο της αθωότητας) μετατρέπεται  σε υποχρεωτική αργία. Με άλλα λόγια πρόκειται για μία ανατροπή που αν εφαρμοστεί θα μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε ζούγκλα, αφού οποιοσδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να καταγγείλει υπάλληλο και να στερήσει το ψωμί του για όσο καιρό (που καμιά φορά μπορεί να είναι χρόνια) διερευνάται ή υπόθεσή του.

Ο καθένας καταλαβαίνει πως εκτός από την ανοικτή πλέον τρομοκρατία το ζητούμενο είναι να εξευρεθεί με οποιαδήποτε τρόπο ο συμφωνηθείς με την τρόικα αριθμός των 150.000 δημοσίων υπαλλήλων που μέχρι το 2015 πρέπει να απολυθεί. Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί την απαρχή του μεγάλου κύματος απολύσεων που θα έλθει στην εκπαίδευση με τις συγχωνεύσεις σχολείων και την αύξηση του ωραρίου που έχει εξαγγελθεί με στόχο τη δημιουργία υπεράριθμων συναδέλφων.

Συνάδελφοι αυτός ο προκλητικός αυταρχισμός που ακόμη και με τις διατυπώσεις τους θυμίζει μετεμφυλιακές εποχές δεν πρέπει να περάσει.

Καλούμε την ΟΛΜΕ άμεσα να κηρύξει εντός της εβδομάδας γενικές συνελεύσεις και συνέλευση προέδρων, ώστε ο κλάδος μαχητικά να αποκρούσει αυτή τη βάρβαρη πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα