Καρφιά Γ. Παπανδρέου κατά Βενιζέλου: Το ΠΑΣΟΚ "παρακολούθημα συντήρησης"

Tweet

Εκ νέου αμφισβήτησε τις επιλογές Βενιζέλου ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την κοινή του εμφάνιση με τον Φώτη Κουβέλη σήμερα, στην παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΔΗΜΑΡ

Μαριλένας Κοππά. Το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να είναι παρακολούθημα καμίας δεξιάς ή αριστερής συντήρησης, είπε ο πρώην πρωθυπουργός προκαλώντας έντονη δυσφορία στην ηγεσία του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ που χρειάζονται οι Έλληνες και η Ελλάδα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, που μετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρες θέσεις και προοδευτικό πρόσημο, που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης» ήταν η επίμαχη δήλωση του Γ. Παπανδρέου, με την οποία επέκρινε ουσιαστικά, την επιλογή Βενιζέλου να συνεργαστεί με την κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στο ΠΑΣΟΚ η απόφασή του να βρεθεί στο ίδιο πάνελ με τον Φώτη Κουβέλη, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι δεν περίμενε η παρουσίαση ενός βιβλίου να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση και να προκαλέσει τόση ανησυχία και τόση προσμονή σε κάποιους κύκλους. "Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος, περιορίζει την ελευθερία σκέψης για όσους αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί. Δεν πρέπει να τα βλέπουμε όλα υπό το πρίσμα της μικροπολιτικής» είπε ο Γ. Παπανδρέου.

Φ. Κουβέλης: 'Αλλοι κουβαλούν "Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες"

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, διαψεύδοντας τη φημολογία περί υπόγειων διαδρομών με τον πρώην πρωθυπουργό, δήλωσε πως αφήνει άλλους να κουβαλούν στο πολιτικό μυαλό τους "Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες", χαρακτηρίζοντας "φίλο" τον Γ. Παπανδρέου.Ο Φ. Κουβέλης τόνισε ότι – παρά τις επιφυλάξεις και τη δικαιολογημένη καχυποψία που υπάρχει - χρειάζεται η σοσιαλδημοκρατία να επιστρέψει στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης. Πρόσθεσε επίσης, πως για να πάρει σάρκα και οστά ο στόχος για «μια άλλη Ευρώπη» χρειάζεται το πλατύ ρεύμα του δημοκρατικού σοσιαλισμού, «που θα ξαναβάλει στο παιχνίδι τις ξεχασμένες αξίες και τις παραμελημένες αρχές».Με τη φράση "είναι ένα βιβλίο, είναι ένα βιβλίο, είναι ένα βιβλίο" ξεκίνησε την ομιλία της η Μαριλένα Κοππά, προσπαθώντας να αποσυνδέσει τις όποιες πολιτικές προεκτάσεις από την παρουσίαση του βιβλίου της «Το Αύριο Αργεί Πολύ: Για τη Σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση». ΠΗΓΗ: avgi.grTags: ΠΑΣΟΚΠαπανδρέουΒενιζέλος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα