Καγγελία για τη Σχολική Σύμβουλο των νηπιαγωγών κα Σ. Περδικάρη

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

20 Οκτωβρίου 2012

Προς : όλες και όλους  τους συναδέλφους- μέλη μας

 Κοιν :  Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε, ΔΟΕ, διαδίκτυο, Α΄ Διεύθυνση,  

            Σχολική σύμβουλο κα. Σ. Περδικάρη

(δια της Α΄ Διεύθυνσης)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

κα Σ. ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ

      Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» καταγγέλλει τη σχολική  σύμβουλο των Νηπιαγωγών της 51ης εκπαιδευτικής περιφέρειας προσχολικής αγωγής, κα Περδικάρη, για αυταρχισμό και νεοεπιθεωρητισμό απέναντι στις συναδέλφους Νηπιαγωγούς. Με μεθόδους και πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, με ξαφνικές και απροειδοποίητες επισκέψεις της στα Νηπιαγωγεία, προσπαθεί  να τρομοκρατήσει τις συναδέλφισσες και με αξιολογικές κρίσεις της παρεμβαίνει απροκάλυπτα στο παιδαγωγικό τους έργο.            

            Για να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις και με στόχο να συναινέσουν οι συναδέλφισσες στις αυταρχικές μεθόδους της, διατηρεί άτυπη γραμμή επικοινωνίας μαζί τους, μέσω μέηλ, που φαντάζει ως τρόπος απειλής και εκβιασμού στις  Νηπιαγωγούς, ώστε  να εντατικοποιήσουν τις ενέργειές τους σε ότι αφορά την αποστολή ωρολογίου προγράμματος και την πρόωρη αποχώρηση των νηπίων που η εκπαιδευτική κοινότητα  καταγγέλλει.        

            Επιπλέον η  σχολική  σύμβουλος κα Περδικάρη ζητά από τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς ονομαστική κατάσταση με τα στοιχεία των αλλοδαπών νηπίων, πράγμα απαράδεκτο, όχι μόνο γιατί θυμίζει τις πρόσφατες πρακτικές των φασιστών βουλευτών της Χ.Α.  που ζητούσαν τα στοιχεία των αλλοδαπών παιδιών που είναι στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο προωθείται ο ρατσισμός στην εκπαίδευση και η κατηγοριοποίηση των παιδιών με βάση το χρώμα τους, τη θρησκεία τους, τον τόπο καταγωγής τους, τη γλώσσα τους.           

           Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά»:

Καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθόδους και πρακτικές της σχολικής συμβούλου κας Σ. Περδικάρη και απαιτεί να ανακαλέσει άμεσα. Καλεί όλες τις συναδέλφισσες Νηπιαγωγούς να αρνούνται να υλοποιήσουν τις προφορικές εντολές ή την ανεπίσημη αλληλογραφία της σχολικής συμβούλου κας Σ. Περδικάρη. Καλεί όλες τις συναδέλφισσες Νηπιαγωγούς να μην αποστείλουν κανένα στοιχείο που εντατικοποιεί το παιδαγωγικό έργο των νηπιαγωγών και κανένα στοιχείο που προωθεί το ρατσισμό και την ξενοφοβία στην εκπαίδευση.

Ο Σύλλογος καλεί όλες τις συναδέλφισσες Νηπιαγωγούς να υπερασπιστούν το πλαίσιο των εργασιακών μας δικαιωμάτων χωρίς υποχωρήσεις,  να αρνούνται κάθε εντολή που το αντιστρατεύεται  και  καλύπτει  συνδικαλιστικά κάθε μέλος μας που το υπερασπίζεται.

 

Tags: Σύλλογος ΠΕ η Αθηνάσχολική σύμβουλοςνηπιαγωγοί Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα