Κάλυψη κενών εκπαιδευτικών, ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, του αιρετού Γιώργου Χρόνη

Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο 6

του αιρετού Γιώργου Χρόνη

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

5η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΠΥΣΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

Την Τρίτη 23-4-2013 συνεδρίασε το ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.

Εγκρίθηκε αίτηση διευθύντριας σχολικής μονάδας της Γ΄ Αθήνας για απαλλαγή από τα καθήκοντά της προκειμένου να της χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια.

Εγκρίθηκε αίτηση διευθυντή σχολικής μονάδας της Β΄ Αθήνας

για απαλλαγή από τα καθήκοντά του για προσωπικούς λόγους.

Εγκρίθηκε αίτηση συναδέλφισσας της Γ΄ Αθήνας για χορήγηση άδειας υπηρεσιακής εκπαίδευσης με αποδοχές για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο εξωτερικό. Η συναδέλφισσα είναι υπότροφος του Ι.Κ.Υ. για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Εγκρίθηκε αίτηση συναδέλφου του Πειραιά για χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών λόγω προσωρινής του εγκατάστασης στο εξωτερικό και προβλημάτων υγείας της μητέρας του.

Διατέθηκε σε άλλη Διεύθυνση συναδέλφισσα αναπληρώτρια δασκάλα λόγω υπεραριθμίας. Η παραπάνω μετακίνηση έγινε ύστερα από δική της επιθυμία και αίτησή της. Μετακινήθηκε δε σε σχολική μονάδα που είχε δηλώσει. Συγκεκριμένα:

Από Δ΄ Αθήνας στην Ανατολική Αττική( 2ο δημοτικό σχολείο Γέρακα ).

Υπήρξε τροποποίηση απόφασης για τη διάθεση δύο συναδελφισσών αναπληρωτριών δασκάλων. Είχαν τοποθετηθεί αρχικά από τη Δ΄ Αθήνας στην Ανατολική Αττική ( 5ο δημοτικό σχολείο Γέρακα και δημοτικό σχολείο Βουλιαγμένης ) ύστερα από δική τους επιθυμία και αίτησή τους. Επειδή επέστρεψαν οι συνάδελφοι που αναπλήρωναν, τοποθετήθηκαν εκ νέου στο 3ο δημοτικό σχολείο Κορωπίου και στο 2ο δημοτικό σχολείο Βούλας όπου υπήρχαν κενά, χωρίς να αλλάξουν Διεύθυνση.

ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Οδεύουμε προς το τέλος της σχολικής χρονιάς και τα κενά καλά κρατούν. Σε προηγούμενο ενημερωτικό μου φυλλάδιο είχα αναφέρει αναλυτικά όλα τα κενά δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων στην Αττική ανά Διεύθυνση. Η κοινοποίηση αυτή δεν άρεσε σε ορισμένους. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο. Δεν έχουν δικαίωμα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να ενημερώνονται για θέματα που τους αφορούν; Ο ρόλος των αιρετών είναι και ενημερωτικός και οφείλουν να κοινοποιούν τα όποια στοιχεία έχουν σε όλους και όχι σε λίγους και < εκλεκτούς > ή να κρατούν τα στοιχεία αυτά για προσωπική τους χρήση και εκμετάλλευση. Αν κάποιοι στενοχωριούνται επειδή έτσι εκτίθεται το υπουργείο και η κυβερνητική πολιτική, είναι πρόβλημά τους και όχι δικό μου. Εγώ ό,τι στοιχεία έχω θα τα κοινοποιώ γιατί αυτή είναι η απαίτηση της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών και των γονέων. Είναι δε υποχρέωση της πολιτείας και της διοίκησης να ενημερώνουν την κοινή γνώμη και τον κλάδο για τις αλλαγές που ετοιμάζουν στο χώρο της εκπαίδευσης και όχι να παίζουν το κρυφτούλι μεταξύ τους.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα γονείς και εκπαιδευτικοί να ζουν στην ανασφάλεια και στο άγχος μη γνωρίζοντας τι τους ξημερώνει την επόμενη ημέρα.

Μέχρι στιγμής το μόνο που γνωρίζουμε με σιγουριά είναι ότι την επόμενη σχολική χρονιά δε θα γίνουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών ενώ θα περιοριστούν δραστικά οι προσλήψεις των αναπληρωτών. Έχει ψηφιστεί σχετικός νόμος στη Βουλή όπου προβλέπει και αύξηση διδακτικού ωραρίου, αν χρειαστεί, χωρίς όμως να έχουν ψηφιστεί συγκεκριμένες λεπτομέρειες πώς θα υλοποιηθεί η αύξηση αυτή. Το υπουργείο δεν ανακοινώνει τίποτα αφήνοντας το ρόλο αυτό στα Μ.Μ.Ε. τα οποία κάθε φορά εμφανίζουν και ένα διαφορετικό σενάριο αύξησης διδακτικού ωραρίου. Η θέση του υφυπουργού Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου ότι η αύξηση ωραρίου από μόνη της δεν αρκεί να λύσει το πρόβλημα των κενών των σχολικών μονάδων πυροδοτεί το ήδη τεταμένο κλίμα στο χώρο της εκπαίδευσης. Από τη στιγμή που το υπουργείο δεν ανακοινώνει επίσημα πώς θα καλύψει τα κενά είναι ευνόητο να καλλιεργούνται διάφορα σενάρια. Μήπως αυξήσουν το όριο μαθητών ανά τμήμα; Οδηγούμαστε σε αυτό το συμπέρασμα αν λάβουμε υπόψη το έγγραφο του υπουργείου που ζητούσε από τους διευθυντές να ενημερώσουν για τη χωρητικότητα των σχολικών αιθουσών. Μήπως συγχωνεύσουν εκ νέου σχολικές μονάδες; Γιατί δεν ανακοινώνονται δημόσια οι σχετικές προτάσεις των Περιφερειακών Διευθυντών; Μήπως μειώσουν τις οργανικές θέσεις των σχολείων; Οδηγούμαστε σε αυτό το συμπέρασμα λαμβάνοντας υπόψη το έγγραφο του υπουργείου που υπολόγιζε τις οργανικές θέσεις διαιρώντας το σύνολο των μαθητών με το 25. Αν το πράξουν είναι σαφές ότι θα προχωρήσουν όχι μόνο σε υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών. Αν συμβεί αυτό ποια θα είναι τα κριτήρια μετακίνησής τους; Κινδυνεύουν με απόλυση όσοι χάσουν τις οργανικές τους θέσεις; Ισχύει η δήλωση του κ. Παπαθεοδώρου από το Νοέμβριο, ότι θα γίνει εξορθολογισμός του υπάρχοντος εκπαιδευτικού προσωπικού; Ότι δε θεωρεί μετακίνηση ένας εκπαιδευτικός να βρεθεί από το Παγκράτι στη Γλυφάδα; Ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν εκπαιδευτικοί σε διάθεση; Με ποια κριτήρια θα γίνεται η μετακίνησή τους; Γιατί δεν ξεκαθαρίζει αν εκπαιδευτικοί θα μετακινηθούν από νομό σε νομό; Γιατί οι Περιφερειακοί Διευθυντές δεν ανακοινώνουν δημόσια τις προτάσεις τους για τις οργανικές θέσεις των σχολικών μονάδων; Προς τι η μυστικοπάθεια; Ο εξορθολογισμός του υπάρχοντος εκπαιδευτικού προσωπικού θα προηγηθεί των μεταθέσεων και των αποσπάσεων ή όχι; Θα παίξει ρόλο η αξιολόγηση στον εξορθολογισμό αυτό;

Αν η πολιτεία δεν απαντήσει άμεσα στα παραπάνω θα δικαιώσει όσους πιστεύουν ότι περιμένει το καλοκαίρι και αφού δει τους συσχετισμούς που θα δημιουργηθούν ύστερα από τις εκλογικές αναμετρήσεις στις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών να πάρει μέτρα με όσον το δυνατό λιγότερες αντιδράσεις.

ΧΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αιρετός εκπρόσωπος στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

(ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

Τηλ. 6972363653

e-mail: [email protected]

Αναπληρωματικός: ΚΑΒΑΚΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

Τηλ. 6949294781

Tags: αιρετόςΓιώργος Χρόνης
Keywords
Τυχαία Θέματα