Ίτε Δάσκαλοι Ελλήνων Νυν Υπέρ Πάντων ο Αγών, του Γιώργου Διαμάντη

Tweet

Ίτε Δάσκαλοι Ελλήνων Νυν Υπέρ Πάντων ο Αγών

Με άμεσες αποφάσεις τους αρκετοί σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ (Ρεθύμνης, Αμαρουσίου, Καρδίτσας κλπ.) καλούν όλους τους συνάδελφούς τους και τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες να δώσουν νικηφόρα τη μάχη για την υπεράσπιση του δημοσίου σχολείου ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης - χειραγώγησης – υποταγής. Μπορείτε να δείτε τις αντίστοιχες αναρτήσεις στο alfavita.

Συγχαρητήρια

για κάθε κάλεσμα σε αγώνα αξιοπρέπειας. Όλοι συντονισμένα πρέπει να ξεσκεπάσουμε το πραγματικό πρόσωπο της σκληρής εξουσίας, να απομονώσουμε τα θλιβερά παπαγαλάκια μέσα στον κλάδο, που όχι και χωρίς προσωπικό συμφέρον, αναμηρυκάζουν τα περί αναγκαιότητας της αξιολόγησης, αποσιωπώντας ηθελημένα τον χαρακτήρα και την σκοπιμότητα της προτεινόμενης αξιολόγησης , που γίνεται γρανάζι στο μηχανισμό των συμφωνηθεισών και προϋπογραφεισών χιλιάδων απολύσεων, θυσιών στο μνημονιακό βωμό, που τώρα φυλάσσονται στα συρτάρια της προεκλογικής σκοπιμότητας. Αμέσως μετά την 25η Μαΐου το εκπαιδευτικό τοπίο θα θυμίζει πίνακες του Ιερώνυμου Bosch.

Ο Υπουργός Παιδείας, προφανώς σε αγαστή σύμπνοια με όλη την συγκυβέρνηση, προκαλεί τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Έφτασε η ώρα και για τους πιο αδρανείς και επαναπαυμένους να αγανακτήσουν με την απολυταρχική νοοτροπία και πρακτική. Ευτυχώς που διάλεξε την ημέρα του ξεσηκωμού μιας χούφτας αποφασισμένων απέναντι σε τρομακτικούς δυνάστες, οι εκπαιδευτικοί έχουν μέσα στις φλέβες τους τα μηνύματα που εκπέμπει ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας, εκείνος;!

Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ πρέπει άμεσα να κατευθύνουν τους συνάδελφους, να υποστηρίξουν τους εργαζόμενους , να τους ενημερώσουν και να προτείνουν δράσεις αποτελεσματικής αντιμετώπισης της λαίλαπας, που αργά ή γρήγορα θα ενέσκηπτε. Όλοι πρέπει να αποφασίσουν με ποιους θα παν και ποιους θα αφήσουν. Η όποια καθυστέρηση θα αποβεί μοιραία για εκπαιδευτικούς και δημόσια (δωρεάν?) εκπαίδευσ.

Αθήνα 25 Μαρτίου 2014

Γιώργος Π. Διαμάντης

(μάχιμος εκπαιδευτικός 4ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης)

Tags: Γιώργος Διαμάντης Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα