Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση 40χρονος εργάτης οικοδομής - Έπεσε από ύψος 9,5 μέτρων

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σε οικοδομή στο Ηράκλειο, όταν ένας 40χρονος εργάτης, πατέρας 3 παιδιών, έπεσε από ύψος 95 μέτρων. Ο ίδιος είχε τραυματιστεί ξανά πριν λίγο καιρό.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου τονίζει ότι αιτία του εργατικού ατυχήματος ήταν η έλλειψη των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.

Στο σημείο έσπευσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, καθώς και η Τεχνική Επιθεώρηση εργασίας και η αστυνομία, για ναπραγματοποηθεί αυτοψία στον χώρο.

"Παρά

το γεγονός ότι συστήσαμε στους αλλοδαπούς εργαζόμενους να μην εγκαταλείψουν τον χώρο εργασίας, αφού ήταν μάρτυρες του σοβαρού εργατικού ατυχήματος, εκείνοι αποχώρησαν πριν φτάσει η ΕΛ.ΑΣ και η Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας, απευθυνόμενοι προς τον Πρόεδρο του ΕΚΗ απάντησαν ότι έχουν εντολή να αποχωρήσουν από το χώρο του ατυχήματος", επισημαίνει ακόμη η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.

Ο άτυχος 40χρονος εργάτης είναι αλβανικής καταγωγής, πατέρας τριών ανηλίκων παιδιών και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ, όπου έσπευσαν ο Πρόεδρος του ΕΚΗ και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής επιθεώρησης Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρίσκεται στο χειρουργείο και η κατάσταση της υγείας του, κρίνεται κρίσιμη. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο ίδιος εργαζόμενος είχε χτυπήσει και σε άλλο εργατικό ατύχημα, σε εργοτάξιο, στο Κέντρο του Ηρακλείου.

Το Εργατικό κέντρο από την πλευρά του ζητά την εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.

εργατικό ατύχημαοικοδομήΗράκλειο Κρήτηςεργάτης
Keywords
Τυχαία Θέματα