ΗΠΑ: Δημιούργησε εικονική γυναίκα και δήλωσε την απαγωγή της

Tweet

ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Οι αστυνομικοί όμως δε γέλασαν.

Ο Αντρέι Μικαλίβσκι, 18 ετών, συνελήφθη χθες Τρίτη και κατηγορείται για ψευδείς δηλώσεις σε αστυνομικό των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ.

Ο Μικαλίβσκι δημιούργησε μια

εικονική γυναίκα με το όνομα Κέιτ Μπριάνα Φούλτον και προχώρησε στη σύναψη διαδικτυακού δεσμού μεταξύ της Κέιτ και ενός από τους συμμαθητές του στο λύκειο, σύμφωνα με τη μήνυση.

Τον Ιούλιο, ήρθε σε επαφή με την Αμερικανική Πρεσβεία στην Ανατολική Ευρώπη, δηλώνοντας πως η Κέιτ είχε απαχθεί στη Βουλγαρία και πως οι απαγωγείς ζητούσαν λύτρα 50.000 δολάρια. Ο συμμαθητής του, που δε γνώριζε τίποτα, είχε δύο tweets από το λογαριασμό της Κέιτ στο Twitter, μεταξύ των οποίων το ένα έλεγε: «Βοηθήστε με».

Αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει έρευνα σε ξενοδοχεία και ξενώνες σε μια βουλγαρική πόλη, από τις τοπικές αρχές. Δεν υπήρχε όμως καμία κοπέλα με το όνομα Κέιτ που να έχει απαχθεί – γιατί απλά δεν υπήρχε Κέιτ.

Μέσα από διαδικτυακές έρευνες, οι αρχές εντόπισαν την Κέιτ μέσω του Μικαλίβσκι, που παραδέχτηκε το «αστείο» σε ομολογία του στους ανακριτές, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Μικαλίβσκι οδηγήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Νιούαρκ την Τρίτη, όπου του ορίστηκε εγγύηση 5.000 δολαρίων με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιεί το internet μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς και πως θα συνεχίσει το σχολείο του.

Ο δικηγόρος του Μικαλίβσκι αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Πηγή: CNN

Tags: ΗΠΑαπαγωγή Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα