ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η κατάρριψη του Boeing συνδέεται άμεσα με τη Ρωσία

Tweet

Ανώνυμες πηγές Αμερικάνων αξιωματούχων ανέφεραν στο Associated Press ότι η πτώση του Μαλαισιανού Μπόινγκ δεν συνδέεται με τη Ρωσία.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος, μάλιστα, δήλωσε ότι η πιθανότερη εξήγηση είναι το αεροπλάνο να καταρρίφθηκε «κατά λάθος», τονίζοντας ότι οι Ρώσοι αυτονομιστές στο παρελθόν είχαν καταρρίψει 12 ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη.

Ανώτερος

αξιωματούχος των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών δήλωσε ότι «δεν γνωρίζουμε το όνομα, δεν ξέρουμε την τάξη και δεν είμαστε ακόμη 100% σίγουροι για την ιθαγένεια».

Την ίδια ώρα, τα μαύρα κουτιά της μοιραίας πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που συνετρίβη την περασμένη Πέμπτη στην ανατολική Ουκρανία απεστάλησαν σε ολλανδούς ερευνητές, ο οποίοι και θα εποπτεύσουν τη διεθνή έρευνα για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας. Τα κουτιά πάντως θα μεταφερθούν, συνοδεία ειδικών από διάφορες χώρες, στο Φάρνμπορο της νότιας Αγγλίας, όπου εδρεύει η Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Βρετανίας (AAIB), η πλέον ειδική υπηρεσία για την έρευνα δυστυχημάτων της πολιτικής αεροπορίας και σοβαρών αεροπορικών περιστατικών.

Tags: ΜπόινγκΡωσίαΗΠΑ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα