Η βραδιά του ερευνητή σε πέντε πόλεις της Ελλάδας

Tweet Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριος, 2013 - 18:00

Mε το μήνυμα: Γνωρίστε τους ερευνητές μας από κοντά! Το μέλλον μας περνάει από αυτούς!

διοργανώνεται στις 27 Σεπτεμβρίου σε πέντε πόλεις της Ελλάδος

Η Βραδιά του Ερευνητή»

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιοι είναι οι ήχοι του διαστήματος; Ή μήπως έχετε φανταστεί πως ένα μπουκάλι ξύδι μπορεί να φουσκώσει ένα μπαλόνι; Μήπως πάλι θα θέλατε να φτιάξετε τη δική σας «χλαπάτσα» ή τρελόμπαλα; Και μπορεί ένα τρενάκι να πετάει πάνω από τις ράγες χωρίς να είναι του Χάρι Πότερ; Πώς το σταφιδόψωμο

συνδέεται με τα κουάρκ;

Όλα αυτά και άλλα πολλά περίεργα, δημιουργικά και…. «άκρως επιστημονικά» θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο Ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος», στην Αγία Παρασκευή, στις 27 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στις 6 μέχρι αργά το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για όλους… και η μεταφορά από/προς το μετρό του Νομισματοκοπείου στον Δημόκριτο, δωρεάν με το «Τραινάκι της Πόλης»!!!!

Τι είναι όμως η Βραδιά του Ερευνητή;

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου. Φέτος συμμετέχουν 36 χώρες, 300 ευρωπαϊκές πόλεις ανάμεσά τους και η Ελλάδα μέσα από τη δυναμική συνεργασία πέντε πόλεων: Θεσσαλονίκη (ΕΚΕΤΑ, ΝΟΗΣΙΣ) ως κύριος συντονιστής, Αθήνα (Δημόκριτος), Βόλος (Παν/μιο Θεσσαλίας), Κρήτη (ΙΤΕ) και Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών). Στην εκδήλωση της Αθήνας συμμετέχει πλειάδα ερευνητικών και πανεπιστημιακών φορέων.

Τι μπορεί να δει κανείς;

Μέσα από ομιλίες, συζητήσεις, θεατρικά και επιστημονικά δρώμενα, πειράματα, προβολές και επισκέψεις σε εργαστήρια, που ανοίγουν ειδικά για το κοινό αυτή τη βραδιά, οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τα πρόσφατα επιτεύγματα της έρευνας αλλά και τις εφαρμογές τους στην καθημερινή μας ζωή...θα συνομιλήσουν με τους ίδιους τους ερευνητές και θα μυηθούν στα μυστικά της επιστημονικής γνώσης

Η Βραδιά θα κλείσει με ένα συναρπαστικό νυκτερινό αστρο-πάρτι με παρατήρηση του αττικού ουρανού (μέσα από τηλεσκόπια) και ζωντανή παραδοσιακή και μοντέρνα μουσική από ερευνητές/μουσικούς. Να είσαστε όλοι εκεί!!

**********

Ώρα έναρξης από τις 1800΄ μέχρι τα μεσάνυκτα με Ελεύθερη Είσοδο

Πληροφορίες: στα τηλέφωνα, 210 6503002 +3040 και www.demokritos.gr

Θα υπάρχει χώρος στάθμευσης μέσα στον Δημόκριτο

Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα