Η Τουρκία ρυμουλκεί Νατοϊκή επέμβαση στη Συρία;

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}Αναδημοσίευση απο το iskra.grΣΕ ΡΟΛΟ «ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ» ΚΑΙ «ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟΥ» ΤΟΥ ΝΑΤΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ!

Η Συρία απέδειξε ότι δεν είναι Ελλάδα!

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Α. Νταβούτογλου προφανώς

ψεύδεται δηλώνοντας ότι το τουρκικό μαχητικό βλήθηκε από τους Σύριους, όταν βρισκόταν στο διεθνή εναέριο χώρο (13 ν.μ.) ενώ προηγουμένως είχε «κατά λάθος» παραβιάσει ελάχιστα τα εναέρια δικαιώματα της Δαμασκού.

Αδιάψευστα στοιχεία βεβαιώνουν ότι το τουρκικό μαχητικό, εκτελώντας κατασκοπεία, έφτασε, σχεδόν, πάνω από τη Λατάκια, κοντά στη ρωσική ναυτική βάση και στο ύψος των υπερσύγχρονων πυραυλικών εγκαταστάσεων, ρωσικής προέλευσης, της Συρίας.

Προφανώς η Δαμασκός δεν ανέχεται, όπως κάνει η Αθήνα, ανεξέλεγκτες υπερπτήσεις πάνω από το έδαφός της και ιδιαίτερα σε κρίσιμες στρατιωτικές περιοχές.

Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι η Τουρκία όχι μόνο ψεύδεται αλλά και προσφεύγει στο ΝΑΤΟ για «να βρει το δίκιο της».

Άρον – άρον το ΝΑΤΟ θα συζητήσει την Τρίτη (26/6) την τουρκική προσφυγή στη βάση του άρθρου 4 που προβλέπει διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της Συμμαχίας όταν απειλείται η ασφάλεια μέλους του ή η εδαφική του ακεραιότητα!

Μήπως η Τουρκία παίζει το ρόλο «λαγού» για μιας μορφής στρατιωτική αντίδραση ή και επέμβαση σε βάρος της Συρίας;

Αυτές οι ανησυχίες επιτείνονται από τις λυσσώδεις αντιδράσεις που είχαν σε βάρος της Συρίας οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία, η Ιταλία κλπ με αφορμή την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού.

Άλλωστε από καιρό η Τουρκία και για δικούς της λόγους επιρροής στη Συρία, παίζει το αμερικανο-δυτικό χαρτί σε βάρος της τελευταίας, πρωταγωνιστώντας, μεταξύ άλλων, και στην ενίσχυση της φιλοϊσλαμικής ανταρτικής δράσης κατά του καθεστώτος Άσσαντ.

Μήπως λοιπόν οδεύουμε προς νέο Νατοϊκό πόλεμο στη Μεσόγειο;

Τι θα κάνουν τότε Ρωσία αλλά και Κίνα;

Τι θα κάνει το Ιράν και ποίες θα είναι οι εξελίξεις στο Λίβανο;

Τα ερωτήματα αυτά είναι ενδεικτικά και μόνο των ευρύτερων κινδύνων που διαγράφονται!

Η Ελλάδα (αλλά και η Κύπρος) δεν έχει κανένα απολύτως συμφέρον να κλιμακωθεί η ένταση στην περιοχή και γι\' αυτό όχι μόνο δεν πρέπει να εμπλακεί, άμεσα ή έμμεσα, σε οποιονδήποτε στρατιωτικό τυχοδιωκτισμό σε βάρος της Συρίας αλλά και να αναλάβει πρωτοβουλίες αποκλιμάκωσης.

Ποια κυβέρνηση όμως μπορεί να αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες;

Η πολιτικά ασθενής, σερνάμενη και ανήμπορη κυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου – Κουβέλη;

Φοβούμεθα ότι όσο αυτή η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στο μνημονιακό πλαίσιο άλλο τόσο είναι προσδεδεμένη στο ΝΑΤΟ.

Αλοίμονό μας!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα