Η Λέσβος ενωμένη αντιστάθηκε στη γενοκτονία και νίκησε!

Tweet

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ό,τι μόλις μια μέρα πριν, ο υπουργός της συγκυβέρνησης Γιάννης Στουρνάρας, σε τηλεοπτική εκπομπή, δήλωνε «ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κατασχέσεις πρώτης κατοικίας»

Η τοπική κοινωνία αναστατώθηκε αφού έγινε γνωστό ότι η ΔΟΥ Μυτιλήνης

προχωρά σε κατάσχεση πρώτης κατοικίας για χρέος 1300 ευρώ που με τις προσαυξήσεις έφτασε στο ποσό των 2268 ευρώ. Η κατοικία και το χρέος ανήκε σε συμβασιούχο υπάλληλο του ΥΠΠΟΑ (σε έργα του ΕΣΠΑ) με τέσσερα παιδιά.

Χθες το δημοτικό συμβούλιο Λέσβου ομόφωνα ενέκρινε την κάλυψη από το Δήμο του ποσού οφειλής προκειμένου να αποτρέψει την κατάσχεση, ενώ παράλληλα υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει την πρακτική της κυβέρνησης για κατασχέσεις πρώτης κατοικίας σε κοινωνικά ευπαθείς και αδύναμες ομάδες πολιτών. Ο πρόεδρος του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ κάλεσε τους υπαλλήλους των ελεγκτικών υπηρεσιών να εξαντλούν όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να αποφεύγονται τέτοιες εξελίξεις και έμπρακτα να δείχνουν την αλληλεγγύη τους στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που είναι θύματα των πολιτικών που απορρέουν από την Τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ και την συγκυβέρνηση των κκ Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου.Ακόμη κάλεσε σε επαγρύπνηση τους πρωτοβάθμιους συλλόγους και κυρίως των ελεγκτικών υπηρεσιών ώστε να αποτρέψουν στο μέλλον παρόμοιες τέτοιες πρακτικές.Ήταν πρώτη φορά που στη Λέσβο αντιμετωπίσαμε ένα τέτοιο γεγονός και όλοι μαζί καταφέραμε και το αποτρέψαμε έστω και με τον τρόπο αυτό, δηλαδή να αναλάβει το χρέος ο δήμος.Ωστόσο το σημαντικό ήταν ότι όλοι μαζί και κυρίως οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟΑ ενωμένοι αντέδρασαν και έδωσαν το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν τέτοιες ενέργειες και πρακτικές.

Tags: Λέσβοςκατάσχεση σπιτιού Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα