Η Αστυνομία επιβεβαίωσε τον δεύτερο νεκρό στην Κοπεγχάγη

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σχετικά με την δεύτερη ένοπλη επίθεση στην Κοπεγχάγη, σε συναγωγή στο κέντρο της πόλης, η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το θύμα που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από άγνωστο δράστη, είναι νεκρό.

Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο που σημειώνεται σε διάστημα λίγων ωρών στην πρωτεύουσα της Δανίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου ένοπλοι γάζωσαν το χώρο στον οποίο γινόταν εκδήλωση στην Κοπεγχάγη με θέμα την ελευθερία του λόγου σε σχέση με τη θρησκεία, στην οποία ήταν παρών και ο σκιτσογράφος της Jyllands Posten που είχε

προκαλέσει σάλο με τα σκίτσα του Μωάμεθ. Από την επίθεση έπεσε νεκρός ένας άνθρωπος, ενώ τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Για το περιστατικό αυτό η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας και μοναδικός ήταν ο δράστης της επίθεσης και έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία του. Στη φωτογραφία εμφανίζεται ένας άνδρας που φορά σκούρο μπουφάν και σκούφο ή κουκούλα και κρατά μαύρο σακίδιο. Ελήφθη αργά το απόγευμα, λίγο πριν πέσει η νύκτα, λίγο αφού ο δράστης εγκατέλειψε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε. Φαίνεται ότι βρίσκεται σε πάρκινγκ. "Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, φαίνεται ότι υπήρχε ένας δράστης", διευκρίνισε η αστυνομία. Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι αναζητεί έναν "άνδρα, 25 έως 30 ετών, ύψους περί το 1,85, αθλητικό, με αραβικά χαρακτηριστικά, ίσια μαλιά, οπλισμένο με μαύρο υποπολυβόλο.

Tags: Κοπεγχάγηνεκρός
Keywords
Τυχαία Θέματα