Η απάντηση της ερασιτεχνικής Χαβαλένθια: "Ειμαστε ολοι Dani Alves"

Tweet

Τα κρούσματα ρατσιστικής βίας αυξάνονται με ρυθμό χιονοστιβάδας τα τελευταία χρόνια στα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά γήπεδα (και όχι μόνο). Κύρια μορφή έκφρασης τους οι ιαχές και η ρίψη μπανανών σε έγχρωμους ποδοσφαιριστές, κάθε φορά που ακουμπούν τη μπάλα. Τελευταίο κρούσμα ο αγώνας της 27/4 στο Βιγιαρεάλ, ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τη Μπαρτσελόνα, με τη μπανάνα που πετάχτηκε στον Ντάνιελ Άλβες.

Η δυναμική απάντηση του θύματος αυτή τη φορά, που πήρε την μπανάνα και την έφαγε επιδεικτικά την ώρα του αγώνα, φαίνεται σαν να ξεκλείδωσε

αντανακλαστικά. Από το ίδιο κιόλας βράδυ, μεμονωμένοι ποδοσφαιριστές αλλά και ολόκληρα αθλητικά σωματεία, φωτογραφίζονται τρώγοντας μπανάνες και με τον τίτλο ” είμαστε όλοι μαϊμούδες “, τις ανεβάζουν στο διαδίκτυο. Σε αυτό το κύμα αλληλεγγυής στα θύματα ρατσιστικών επιθέσεων αλλά και ταυτόχρονα καταδίκης του φαινομένου, πήρε μέρος και μια ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα του 8χ8, η Χαβαλένθια, όταν στα πλαίσια του χτεσινού αγώνα πρωταθλήματος, έβγαλε την κάτωθι φωτογραφία.

Γιατί ο αθλητισμός δεν είναι μόνο ιδρώτας, τρέξιμο, μούσκουλα, μίζες, διαφθορά, πολιτικός δούρειος ίππος. Είναι πρωταρχικά μέσο έκφρασης, υγιούς εκτόνωσης, επικοινωνίας, άμιλλας. Και ο καθένας, ατομικά ή συλλογικά, από όποιο μετερίζι και αν βρίσκεται, μπορεί να συμβάλλει στο μέτρο που του αναλογεί στην εκδίωξη και την περιθωριοποίηση του ρατσισμού, όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά και σε κάθε πτυχή της κοινωνίας. Περιμένουμε και από τους μεγάλους συλλόγους και τους οργανωμένους φιλάθλους, αντίστοιχη ευαισθητοποίηση και καταδίκη.

*Προπονητής της ερασιτεχνικής ομάδάς Χαβαλένθια

Tags: Κωστής Ζόρζος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα